SİYASET

“Taksit taksit demokrasi olmaz”

DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, “Demokratikleşme paket paket gelebilecek bir şey değil” dedi

9 Ekim 2013 Saat: 12:03
“Taksit taksit demokrasi olmaz”
“Taksit taksit demokrasi olmaz”

Demokratik Sol Parti İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı demokratikleşme paketini eleştirdi.
GİZLİ AJANDASINI UYGULUYOR
Parti ilçe binasında yönetim kurulu üyeleri ile yazılı bir açıklama yayınlayan ve Başbakan Erdoğan’ı eleştiren DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin demokratikleşme paketi adı altında taahhüt ettiği düzenlemeler, aslında demokratikleşmeyi doğrudan sağlayacak düzenlemeler değildir. Bu paket, demokratikleşme adı altında, göstermelik bir paketten ibarettir. Üstelik öyle anlaşılıyor ki başbakan, gizli ajandasını paket paket uygulamaya koymuştur” dedi.
ULUSAL BÜTÜNLÜK İLKESİNE TERS
“Adalet ve Kalkınma Partisi, bu paketle, kendi siyasi tercihlerini, karşı devrim niyetiyle hayata geçirmeyi amaçlamaktadır” ifadelerini kullanan Yılkdırm, “Yapılmak istenenler, cumhuriyetle ve Türk toplumunun ulusal bütünlük ilkesiyle örtüşmemektedir.
Bu bağlamda, doğru olan, barajın, seçim çevreleri daraltılmaksızın %3’ e çekilmesidir. Bu yapılmadığı takdirde, seçim çevrelerinin daraltılmasının iki büyük partiye yarayacağı açıktır. Keza hazine yardımının sadece %3 oy almış partiler için öngörülmesi eksiktir. Doğru olanı, Anayasa’nın 68. Maddesindeki “Siyasi partilere, devlet, yeterli düzeyde ve hakça mali yardım yapar” ilkesi gereğince, seçimlere katılma hakkını kazanmış olan tüm siyasi partilere yapılmasıdır” sözlerine yer verdi.
ÖCALAN’ A TBMM YOLU AÇILIR
Demokratik Sol Parti İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım açıklamasının devamında şunları dile getirdi: “Diğer taraftan, siyasi partilere üyeliklerin önündeki engeli kaldırmak iddiasındaki düzenleme, Öcalan’ a da TBMM yolunun açılmasına sebebiyet verebilecektir. Nitekim Siyasi Partiler Kanununun 11. Maddesinin b bendinde yapılacak bu düzenleme, siyasetteki yozlaşmayı daha da artıracaktır. Örneğin; kamu hizmetinden yasaklılar, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan mahkum olanlar, 5 yıldan fazla hapis cezası alanlar ile terör eyleminden mahkum olanlar artık siyasi partilere üye olabileceklerdir. Bunun bir sonraki adımı ise, açılım adı altındaki başka bir paketle, bu kişilerin gelecekte TBMM’ de girmeleridir. Bu düzenlemenin tek sebebi, etnik bölücülere verilen sözlerdir.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugüne kadarki tüm uygulamalarında olduğu gibi, bu paketten amaçlanan, bir takım iyileştirmeler adı altında Atatürk devrimlerini ve laiklik ilkesini ortadan kaldırmak, cumhuriyetin değerlerini sekteye uğratmaktır. Ayrıca demokratikleşmenin paket paket topluma sunulmuş olması da kafalarındaki düşüncelerinin tamamının yansıtılmasının zamanının gelmediğini göstermektedir. Belirtelim ki demokratikleşme paket paket gelebilecek bir şey değildir”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑