DÜNYA

Taliban nükleer üsse girdi

Pakistan’da korkulan oldu!

17 Ağustos 2012 Saat: 11:18
Taliban nükleer üsse girdi
Taliban nükleer üsse girdi

Taliban militanları Pakistan’ın nükleer silahlarının bulunduğuna inanılan Kamra kentindeki hava üssüne saldırarak içeri kadar girmeyi başardı

Militanlar ancak beş saat süren çatışmalar sonucunda etkisiz hale getirilebildi. Saldırıda iki asker, altı militan öldü; hava üssünün komutanı dahil dört asker yaralandı. Üsse bugüne kadar düzenlenen en ciddi saldırı, Pakistan’ın nükleer silahlarının güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi.

Militanlar, başkent İslamabad’a 60 kilometre uzaklıktaki üsse dün saat 02.00’de önce yakınlarındaki ağaçlık araziden roket güdümlü el bombaları atmaya başladı. İlk kontrol noktasındaki asker ölürken bir grup militan üsse doğru ilerlemeye başladı, diğer militanlar da saldırılarını uzaktan sürdürmeye devam etti. Hava kuvvetleri üniformaları ve bomba yerleştirilmiş yelekler giyen otomatik silahlı militanlar güvenlik noktasını aşarak Ukrayna yapımı IL-78 nakliye uçağına saldırdı, üssün bazı bölgelerinde yangın çıktı. Amerikan yapımı F-16 savaş uçaklarına doğru ilerlemek isteyen militanların önü, üssün komutanı Muhammed Azam yönetimindeki birlik tarafından kesildi. Militanlar beş saat sonunda etkisiz hale getirildi ancak bu sırada bir asker öldü, Azam yaralandı. Pakistan Hava Kuvvetleri sözcüsü Tarık Mahmud, güvenlik güçlerinin kaçan militan bulunup bulunmadığını belirlemek amacıyla yaptıkları aramalar sırasında tespit edilen iki ev yapımı patlayıcının da imha edildiğini belirtti. Birçok rapora göre, Kamra’daki hava üssü Pakistan’a ait 100 kadar nükleer başlığın bir bölümünü barındırıyor. Ancak Pakistan ordusu, bunu reddediyor, nükleer silahların güvenli yerlerde bulunduğunu söylüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑