GÜNCEL

Talihsiz çocuk gözyaşlarıyla uğurlandı

Bursa’da beton mikserinin altında kalarak hayatını kaybeden 10 yaşındaki Muhammet Ataç, karanfillerle son yolculuğuna uğurlandı

13 Şubat 2013 Saat: 18:58
Talihsiz çocuk gözyaşlarıyla uğurlandı
Talihsiz çocuk gözyaşlarıyla uğurlandı
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Konak Mahallesi Bayındır Sokak’ta bisikletiyle gezen 10 yaşındaki Muhammet Ataç, komşularının inşaatına beton dökmeye gelen İ.Y. idaresindeki beton mikserinin altında kaldı. Hayatını kaybeden ilkokul 4. sınıf öğrencisi Muhammet Ataç’ın anne ve babası olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Muhammet Ataç’ın ölümünün ardından eğitim gördüğü Mehmet Aras İlkokulu’nda da öğrenciler yasa boğuldu.
 4-B sınıfı öğrencisi Muhammet Ataç, Kuba Camii’nde bugün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Minik Muhammet’in cenaze törenine; baba Fahri Ataç, ağabeyleri, yakınları, öğretmenleri ve sınıf arkadaşları katıldı. Tabutunun üzeri karanfillerle donatılan çocuğun cenazesi, Beşevler Mezarlığı’nda toprağa verildi.
SINIFINDA YAS VAR
Bursa’da bisikletiyle beton mikserinin altında kalarak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Muhammet Ataç’ın ölüm haberini alan sınıf arkadaşları göz yaşlarına boğuldu. Muhammet Ataç’ın sırasını boş bırakan arkadaşları, onu hiç unutmayacaklarını söylerken, Sınıf Öğretmeni Nuran Ünal ise, minik Muhammet’in sınıfın mavi boncuğu olduğunu ifade etti. 
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
 Arkadaşlarının ölüm haberini alan arkadaşları ve öğretmenleri, hüzne boğuldu. Muhammet Ataç’ın sınıf arkadaşları, ölüm haberini duyunca çok üzüldüklerini belirterek, “Muhammet çok iyi biriydi. Onu çok özleyeceğiz. Ona bazen kızdığım zamanlar oluyordu. Ama o hep bana iyi davranıyordu. Birinci sınıftan beri arkadaşımdı. Çok iyi birisiydi. Çok üzüldük. İlk inanmadım. Ama olayın gerçek olduğunu duyunca mahvoldum” dedi.
“MUHAMMET ÖLMESEYDİ BERABER OTURACAKTIM”
 Muhammet Ataç’ın sıra arkadaşı Çağrı Aydın ise, “Sınıfımızda öğrenciler her gün farklı yerlerde oturuyordu. Muhammet ölmeseydi onun yanına ben oturacaktım. Her gün sırayla değişiyoruz. Kendimi kötü hissediyorum. O benim en iyi arkadaşımdı. Şimdi burada olsaydı beraber oyun oynayacaktık. Haberi duyunca yıkıldım. Resmen bayılacak gibiydim” şeklinde konuştu.
 Muhammet Ataç’ın sınıf öğretmeni Nuran Ünal ise, olayı duyunca çok üzüldüğünü belirterek, “O bizim mavi boncuğumuzdu. Onu hiç unutmayacağız. Artık insanların bilinçlenmesini istiyorum. Çocuklara zarar vermelerini istemiyorum. Bu insanların ehliyet almaması lazım. Onların cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.
HABER: Yasemin ÖZDEMİR GÜLER

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑