OTOMOBİL

Tarhan Automechanika’da

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi fuarı olan Automechanika 2016 İstanbul’u ziyaret etti

8 Nisan 2016 Saat: 17:12
Tarhan Automechanika’da
Tarhan Automechanika’da

7-10 Nisan tarihleri arasında açık olan fuarda incelemelerde bulunan Tarhan, otomotiv sektörüne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bilim,Sanayi ve Teknoloji Komisyonu üyesi de olan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan şunları söyledi: “Bu tip fuarların ülkemizde de yapılıyor olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Hem gelişen ve değişen teknolojileri tanımak açısından önemli, hem de yerli firmaların kendisini dünyaya tanıtması açısından önemli. Otomotiv sektörü aslında lokomotif bir sektör. Doğrudan ve dolaylı olarak etkilediği pek çok sektör var. Bu yönü ile ekonomiye sunduğu katkı açısından, yarattığı istihdam açısından ekonomik dönüşme en büyük katkıyı sunan alanlardan biri otomotiv. Sadece bu yönü ile sektöre özel olarak destek olunması gerekiyor. Dünyada markalaşmanın öne çıktığını görüyoruz. Kaliteden ödün vermeden markalaşan ve büyüyen ülkelere bakmak gerekiyor. Bu çerçevede bir strateji belirlemek gerekiyor.”

SORUNU ÇÖZMEK YERİNE ÇÖZERMİŞ GİBİ YAPILIYOR

2016-2019 Türkiye Otomotiv Sektöre Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın da değerlendiren Tarhan,“Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı bu doğrultuda hazırlanmalıydı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu planın daha ilk başında sektöre ilişkin sorunların, ekonominin başka alanlarını da ilgilendirdiği bu nedenle sadece bu sektöre yönelik geliştirilecek müdahalelerle düzeltilemeyecek nitelikte olduğunu ifade ediliyor. Böyle bir planda o zaman bizim aklımıza da şu soru geliyor; “Milletvekilleriniz yasama bizde, yürütme bizde, yargı bizde” diye açıklamalarda bulunuyor. Madem her şey sizin elinizde neden sorunları çözmüyorsunuz da çözermiş gibi yapıyorsunuz? İlgili tüm birimleri toplamak sektör temsilcilerini de davet ederek akılcı bir eylem belgesi ve strateji planı belirlemek neden aklınıza gelmiyor?” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑