KÜLTÜR/SANAT

Tarih Koridoru’na ödül

Tarih Koridoru Projesi, Tarihi Kentler Birliği’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında ödüle layık görüldü

11 Ekim 2016 Saat: 16:24
Tarih Koridoru’na ödül
Tarih Koridoru’na ödül

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren unutulmaya yüz tutmuş, harabeye çevrilmiş onlarca tarihi eserimizi restore ederek gelecek nesillere aktarılmasını sağladık.  Yaptığımız bu çalışmalarla bir çok medeniyete ev sahipliği yapan İzmit’imizin tarihine bir anlamda sahip çıkmış oluyoruz. Tarih Koridoru Projesi kapsamında restorasyonu yapılan tescilli sivil mimarlık örneği yapıların, onarımlar tamamlandıktan sonra vatandaşların kullanımına açılarak sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda hizmet verilmesini amaçladık” dedi.

SAYISIZ ESER

Doğan, “2009 yılında istimlak çalışmalarıyla başladığımız Tarih Koridoru Projemizin ilk etabı Kültür Tepesidir. Yaptığımız çalışma ile Kültür Tepesi, kafeteryası, dinlenme alanları, manzara seyir terasları, süs havuzları ile şehrimizin cazibe merkezi haline geldi. Hazırlanan özel aydınlatma projesi ile şehrin sembolü Saat Kulesi ve Atatürk heykelini, Türkiye’nin en yoğun kullanılan ulaşım ağı olan D-100’den gece ve gündüz görünür hale getirdik. Projenin ikinci etabını oluşturan Kapanca Sokak ve çevresinde Kapanca Sokak başta olmak üzere 13 adet parselde istimlak çalışmaları yaparak restorasyonlar başlattık. Alt yapı hizmetleri ve cephe iyileştirme çalışmalarını tamamladığımız Kapanca Sokakta 11 adet tescilli sivil mimarlık örneği yapının restorasyon ve rekonstrüksiyonları tamamlayıp, 3 çeşme ve 1 su sarnıcı restore edilerek günlük yaşama kazandırdık. İstimlak çalışmaları tamamlanan 2 tarihi tescilli sivil mimarlık örneği yapının proje çalışmaları devam etmektedir. Kurul onayları alınan 1 sivil mimarlık örneği yapı ve 2 tarihi camiinin de ihale sürecini başlattık” diye konuştu.

AKÇAKOCA’DA OSMANLI AÇIK HAVA MÜZESİ

 Başkan Doğan açıklamasını şöyle tamamladı: “Tarih Koridoru Projemizin 3.etabını oluşturan Akçakoca Meydan Düzenlemesi ise hızla devam etmekte olup, yakın zamanda çalışmalar bitirilecektir.. Meydan çalışması kapsamında yaptığımız özel projeyle şehrimize ismini veren Akçakoca bu meydanda tanıtılacak ve meydan aynı zamanda bir açık hava müzesi olarak vatandaşlarımıza Osmanlı tarihini hatırlatacak”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑