KÜLTÜR/SANAT

‘Tarihî zenginliklerimiz geleceğimize ışık tutar’

“Osmanlı’dan Günümüze, İcazetten Diplomaya” adlı eserin yazarı Enver Beşinci “Bugün diploma dediğimiz belge icazetnameden türedi. Geçmişteki tarihi zenginliklerimizden istifade ederek geleceğe daha güvenli bakabiliriz” dedi.

10 Mart 2019 Saat: 10:56
‘Tarihî zenginliklerimiz geleceğimize ışık tutar’
‘Tarihî zenginliklerimiz geleceğimize ışık tutar’

Osmanlı eğitim sisteminin göstergesi belgeleri bir araya getiren “Osmanlı’dan Günümüze, İcazetten Diplomaya” adlı eserin yazarı koleksiyoncu Enver Beşinci Diploma dediğimiz belge icazetnameden türedi” dedi. Eğitim tarihimize ışık tutan eserle ilgili olarak Beşinci “Elde ettiğimiz bilgilerle koleksiyonu yan yana getirdiğimizde daha çok Kur’an-ı Kerim eğitiminden bilinen icazetin ve bu eğitim modelinin bugün diploma olarak devam ettiğini gördük” şeklinde konuştu.

Beşinci “Biz ancak geçmişteki tarihi zenginliklerimizden istifade ederek geleceğe bakabiliriz. Osmanlı’dan Günümüze, İcazetten Diplomaya eseriniz kültür hayatına, akademisyen ve koleksiyonerlere farklı ufuklar açabilir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları’ndan çıkan kitapta Osmanlı’dan günümüze eğitim süreçlerinde ne gibi belgelerin olduğu, öğrencilerin teşekkür-takdir belgeleriyle nasıl taltif edildikleri, mezuniyetlerinde nasıl belgeler aldıkları ve bu belgelerdeki tasarımlar gibi pek çok detay yer alıyor.

Eserle ilgili olarak Prof. Dr. Mehmet İpsirli İcazetnameler ilmiye tarihimizin en sağlam belgeleri niteliğindedir ve geleneğimizi yansıtan bir kültür vesikasıdır. Bu eserde ilmiye geleneğini bütün incelikleriyle görmek mümkündür” dedi. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Kemal Kaptaner de “En kısa zamanda Enver Bey ile koleksiyonun bir sergisini düzenlemeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑