EKONOMİ

Tarımda makineleşmeye tam destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği (HAGEL) destekleriyle temin edilen tarım makineleri törenle çiftçilere dağıtıldı.

26 Ekim 2022 Saat: 09:37
Tarımda makineleşmeye tam destek
Tarımda makineleşmeye tam destek

Bursa’da kırsal kalkınmayı sağlayarak köyden kente göçün önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere yönelik makine ve ekipman desteğini hız kesmeden sürdürüyor. Son alarak Mustafakemalpaşa, İznik, Keles, Nilüfer, Yenişehir, İnegöl, Orhangazi, Gürsu, Gemlik, Karacabey, Osmangazi, Mudanya, Orhaneli, Yıldırım ve Büyükorhan ilçelerindeki 81 kırsal mahalleye, ceviz soyma ve silkeleme makinesi, yem ezme makinesi, salça makinesi ve asılır çekilir merdane dağıtıldı. BUSKİ bahçesinde düzenlenen tarım makineleri dağıtım törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Bursa Milletvekili Zafer Işık, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, AK Parti İl Başkanvekili Ufuk Ay, mahalle muhtarları, ziraat odalarının başkanları ve üreticiler katıldı.

Tarımsal teknoloji

Bursa yüzölçümünün yüzde 75’inin orman ve tarım alanlarından oluştuğunu ve Bursa’nın çok iyi bir tarım şehri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gerçeği bilip ona göre hareket etmek gerektiğini söyledi. Bursa’nın bereketli topraklara sahip olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Övünmek yetmez, hakkını vermek lazım. Bunun için de bilgi, birikim ve tecrübenin yanında, makine ve ekipman gibi donanımlarla üreticimizin desteklenmesi gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım Peyzaj A.Ş. marifetiyle, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, BUSKİ Genel Müdürümüz ve HAGEL ile birlikte bunları yapmaya çalışıyoruz. Her zaman üreticinin yanında olmaya çalışıyoruz. Ürün toplama merkezlerinden ekipman desteklerine, fide-fidan dağıtımlarından arıcılık ve ipekböcekçiliğinin gelişmesine kadar her alanda destekler verdik. Bursa'nın tarımsal teknolojik altyapısının yükseltilmesi için çaba gösteriyoruz” dedi.

“Emrinizdeyiz”

Tarımsal anlamda çok ciddi destekleri olduğunun altını çizen Başkan Aktaş, muhtarlara seslenerek, “’Bir makine de mahallemde olsun’ anlayışından ziyade gerçekten bölgenin ihtiyacı olan, ekonomiye, insanlara katkı sağlayacak ekip ve ekipman talepleri için çekinmeden Büyükşehir’e gelebilirsiniz. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, Tarım Peyzaj A.Ş. emrinizdedir. Bizler emrinizdeyiz. Bu konudaki katma değeri artırmak için elbirliği ile hareket etmemiz gerekiyor. Dağıttığımız makinelerin hayrını, bereketini görün” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑