MODA

Tasarımcı Altay’dan “İlkler ve Tekler”

İzmitli takı tasarımcısı F. Dilek Altay, Orta Asya Türklerinin özgün sanat dalı tasarım tekniklerini kitlelere öğretmek istediğini söyledi

26 Ocak 2013 Saat: 18:13
Tasarımcı Altay’dan “İlkler ve Tekler”
Tasarımcı Altay’dan “İlkler ve Tekler”
 Kendisini özgün takı tasarımlarına adayan İzmitli tasarımcı F. Dilek Altay, evinde kurduğu minik atölyesinde Türklerin Şaman olduğu dönemde eserler meydana getirdiği özgün takı tasarımlarını bu sanat dalına gönül verenlerle paylaşmak istediğini ifade etti.
GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIYAN OBJELER
Yıllardır bu sanat dalıyla uğraşan Altay, “  Sanat esinlenerek tekrarlanmak değildir.Düşünceyi her defasında bir üst boyuta taşıyarak mükemmele koşmak, çok boyutlu olmak, insan olmanın gerçekliğidir. Kalite ve özgün düşünce markayı getirir. Nesilden nesile antika değerinde, geçmişi geleceğe taşıyan objelerdir” dedi.
DENENMEMİŞ ÖZGÜN TASARIMLAR
Takı tasarımcısı F. Dilek Altay, sanatın aslında yapılan her şeyi severek, tad alarak yapmak olduğunu ifade ederek, “ Ancak o zaman yaptığın işe farklılık getirebilirsin.Orta Asya Türklerinin "Şamanist" döneminde kullandıkları "Sık İğne" tekniği başta olmak üzere yeni buluşlarla, şimdiye kadar denenmemiş (esinlenmeden) özgün tekrarı olmayan tasarımlar...Yalnızca elişiyle (tığ ve iğne) ipek ipliklerle, makina kullanmadan yapılması en önemli özelliğidir. Doğal taş dizaynından gelinliklere, özel mücevher zincirlerine kadar, abiye kıyafetlerden gelinliklere, perdeden yer örtüsüne kadar...Hiçbir şeyden esinlenmeden, yalnızca düşünerek (her defasında farklı) özgün eserlerin özün dışa yansımasından başka bir şey değildir.Çünkü o artık her defasında, farklı ve bir öncekinden daha güzel yansımayla aksettirir. Bu özellik her insanda doğası gereği vardır. Zamanı geldiğinde her insan içindeki yaratıcı gücü var edecektir”  diye konuştu.
ÇOK AMAÇLI KULLANILAN ÜRÜNLER
f. Dilek Altay, “Bir gelinlik düşünün bütün ihtişamıyla yine gelinlik. Diğerlerinden farklı birkaç özelliği var.Şimdiye kadar denenmemiş. Etek, bel, sırt kısmından elişi düğme ve biritlerle birleştirdiğimizde düğünden sonra abiye kıyafet olarak kullanılabilir. Duvak kısmını da aynı şekilde çıkartabiliriz. Kuyruk ve duvak bölümleri şal ve flor olarak kullanılabilir” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
taner tonguc 12.02.2013 15:47
****Tarihinde öncelerine gidip,,,,,TÜRK motifleryle bezenmiş....bu tasarılar gerçekten çok güzeller.....verilen emeğe ve güzel sunumlara teşekkür ederim..............t.tngc.
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑