GÜNCEL

Tasarladığı takılarla Türk kültürünü ve zanaatını yurtdışında tanıtan Yona Kohen, moda tasarımcılığına soyundu

Akdeniz ruhunu taşıyan eşsiz takı tasarımlarıyla Türk kültürünü ve zanaatını yurtdışında tanıtan genç tasarımcı Yona Kohen, şimdi de moda tasarımlarıyla ses getirmeye hazırlanıyor. Kohen, New York’lu moda markası Small Talk Studio’nun sınırlı sayıda

5 Nisan 2023 Saat: 12:42
Tasarladığı takılarla Türk kültürünü ve zanaatını yurtdışında tanıtan Yona Kohen, moda tasarımcılığına soyundu
Tasarladığı takılarla Türk kültürünü ve zanaatını yurtdışında tanıtan Yona Kohen, moda tasarımcılığına soyundu

Akdeniz ruhunu ve yaz mevsimini yansıtan özgün takı tasarımlarıyla tanınan genç tasarımcı Yona Kohen, kendi adını taşıyan takı markası ile Türk kültürünü ve zanaatını yurtdışında tanıtıyor. Amerika ve Avrupa’nın ünlü konsept mağazalarında satışa çıkan tasarımlarıyla, Amerikan Vogue ve The New Yorker dergilerinde de yer alan Yona Kohen, şimdi de moda tasarımlarıyla ses getirmeye hazırlanıyor.

Yona Kohen, 2018 yılında kurulan ve kişiye özel siparişle çalışan New York’lu moda markası Small Talk Studio’nun ilk ready to wear koleksiyonu için iki parça tasarladı. Bir ceket ve gömlekten oluşan bu parçalar Kohen’in tanımıyla yıllardır kendi işleriyle bütünleşmiş el işçiliğini ve kültürel Türk zanaatkarlığını yansıtıyor. Kohen’in tasarımlarının da yer aldığı “Out to Pasture” adlı limitli sayıda üretilen koleksiyonu Nisan ve Mayıs aylarında Amerika’da belirli konsept dükkanlarda bulmak mümkün. Avrupa’da yaşayanlar ise Yona Kohen imzası taşıyan tasarım parçalara Londra’da Mart ayından itibaren yeni açılan Alta Store’dan ve Avrupa’ya internet üzerinden satış yapan Maga Archivio’dan ulaşabilirler. Aynı zamanda tasarımcının kendi adını taşıyan internet sitesi www.yonakohen.com üzerinden de şu ana kadar yaptığı tüm arşiv parçalar satın alınabiliyor.

Eşsiz tasarımlarıyla Amerika’nın en ünlü dergilerinde yer aldı

2019 yılında Baltimore şehrinde Maryland Institute College of Art’tan güzel sanatlar derecesiyle mezun olan Yona Kohen, eğitimi sonrası sanat ile tasarımın çizgilerini birleştiren, kendi ismini verdiği takı markasını kurdu. Hobi olarak üretmeye başladığı parçalar, sosyal medya üzerinden hızlıca ilgi topladı ve yurtdışında konsept dükkanlar tarafından dikkat çekti. 2020 yılının yazında New York’ta bulunan lüks ikinci el dükkanı Chickee’s Vintage’da her biri eşsiz parçalardan oluşan kolye koleksiyonunu satışa çıkardı. 2021 yılında yine New York’ta yeni açılan ve envanterinde birçok genç tasarımcı barındıran konsept dükkan Tangerine’in açılışı için limitli bir koleksiyon üretti. Bu koleksiyon sayesinde Amerikan Vogue’un eylül 2021 sayısında Kohen’in işlerinden bahsedildi. Vogue’un Kasım ‘21 sayısında ise Yona Kohen’in kolyelerinden bir tanesini moda influencerı Anaa Saber’in üzerinde tanıtıldı. The New Yorker dergisinin yılda bir çıkan hediye rehberinde de okuyucuya Kohen’in takıları önerildi.

Yona Kohen’in güzel sanatlar geçmişi, her birini el işçiliğiyle yaptığı ve zaman zaman heykelsi olarak tanımlanabilecek takılarına yansıyor. Takıları Akdeniz ruhunu ve yaz mevsiminin getirdiği özgürlüğü ve kaygısızlığı barındırıyor. Her biri eşsiz parçalardan oluşan koleksiyon, tasarımcının kendi topladığı deniz kabukları ve tatlı su incileri gibi doğadan gelen malzemelerle tasarlanıyor. Blackbird Spyplane adlı moda blogunun yazarlarından Erin Wylie, genç tasarımcı Yona Kohen’in tasarımlarını şu sözlerle tanımlıyor: “Bu parçalar bol ilmikli, çok renkli bir el yazısı gibiler. Gömleğimin üzerinden sadece sarkmakla kalmayıp, boynumun etrafından beklenmeyen bir şekilde tırmanan, güzel ve asi bir sarmaşık olabilecek bir kolyenin fikrine bayılıyorum.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑