SAĞLIK

Tatilde Kilo Almamak için Pratik Öneriler

Tatilde kilo almamak için her şeyden önce doğru tatil planı yapmak daha uygun olur Örneğin sürekli uyaranların olduğu, açık büfe her şey dahil oteller yerine, butik oteller veya oda-kahvaltının dahil olduğu konaklama yerlerini tercih etme

24 Temmuz 2012 Saat: 20:24
Tatilde Kilo Almamak için Pratik Öneriler
Tatilde Kilo Almamak için Pratik Öneriler

Açık Büfelerde Tatlı Bölümünü Pas Geçin
Tatilde yeme içme alışkanlıkları da başlı başına değişir. Normal hayatta yenilmeyen yiyecekleri sürekli görmek, ister istemez bu yiyeceklere karşı olan ilgiyi artıracaktır. Tatilde birbirinden albenili onlarca tatlı türü olan otel menüleri olacaktır. Bu tür yiyeceklerden uzak durabilmenin en etkili yolu bunları görmemektir. Yani bu tür gıdaların olduğu bölümlere gitmeyin. Unutmayın ki, göz görmez ise gönül istemez.

 

Yemek Öğünlerinizi Planlayın
Öğün planlarını da baştan yapmak daha doğru olur. Acıkmadan, sırf saati geldi diye yemek yemek doğru olmayacaktır. Üç ana öğünü dolu dolu yemek yerine kendinize günde en keyif alacağınız bir öğünü belirleyin. Diyelim ki akşam yemeğinde uzun oturmayı seviyorsanız sabah kahvaltısını hafif tutarak güne başlayabilirsiniz. Sabah kahvaltı öncesi otelin fitness salonunu ziyaret edin ve güne güzel bir koşu ile başlayın. Spor sonrası kahvaltıyı süt ve meyve yiyerek hafif tutun. Daha sonra doğru plaja harekete… Bol bol denize girin ve yüzün. Öğlen yemeğinde daha çok zeytinyağlı ve yoğurtlu salataları tercih edin. Pilavlardan, kızartmalardan, makarnalardan ve tatlılardan uzak durun. İkindi çayında yağsız yarım gözleme ile ayran içebilirsiniz. Akşam yemeğinde ise et, salata ve dilediğiniz bir içecekten 1-2 bardak alabilirsiniz.

 

Kızartma ve Hamur İşlerine Yaklaşmayın
Özellikle her şey dahil konseptli otellerde sürekli mantılar, gözlemeler, tatlılar, patates kızartmaları, hamburgerler, dondurmalar burnunuzun dibinde olur. Kızartma ve hamur türlerinden uzak durmak bir çok kişiye zor gelecek olsa da bu bölümlerden uzak durmak size geri vermesi zor kiloları aldırmaktan kurtaracaktır.

 

Tatilde Su ve Meyve Tüketiminizi Artırın
Vücudun susuz kalması çoğu zaman açlık ile karıştırılır. Susuzluk metabolizmayı yavaşlatıp yorgunluğa, konsantrasyon bozukluğuna ve unutkanlığa yol açar. Tatiliniz boyunca günde en az 1,5 litre su içmek ve bol bol meyve yemek sizi tok tutmakla birlikte, eklem ağrılarınızı azaltır, böbrek ve karaciğerinizin daha iyi çalışmasını sağlar. Aynı zamanda cildinize faydalı olup, selülit probleminizi ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑