GÜNCEL

TBB: Somut delil yoksa yeniden sayım olamaz

Türkiye Barolar Birliği, İstanbul'da devam eden sayım tartışmalarıyla alakalı kendi görüşünü açıkladı

9 Nisan 2019 Saat: 07:00
TBB: Somut delil yoksa yeniden sayım olamaz
TBB: Somut delil yoksa yeniden sayım olamaz

İstanbul Barosu'nun ardından Türkiye Barolar Birliği de İstanbul'daki seçim sonuçları hakkında süren tartışmalarla alakalı kendi görüşünü açıkladı.

"Bugün, siyasi partilerin temsilcilerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine dair açıklamalarını dinledikten sonra, değerlendirmelerimizi vatandaşlarımızın bilgisine sunma ihtiyacı duyduk" denilen açıklama şöyle:

Geçersiz oyların yeniden sayılıp sayılmayacağına dair tartışma bugün için geride kalmıştır.Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararların seçimlerin şeffaf ve hukuka uygun bir şekilde yönetilmesi çerçevesinden değerlendirilmesi gereklidir. 

Bunlara göre;

1)Seçmen listeleri kanunlara göre seçimden önce askıya çıkmış ve itiraz süreci sonunda kesinleşmiştir. Seçimden sonra, seçmen listelerine dair bir uyuşmazlığın çıkarılması hukuken imkansızdır.

2)Sandık kurulu başkan ve üyeleri seçim mevzuatına göre ilan edilmiştir ve itiraz süreci sonunda kesinleşmiştir. Sandık kurulu başkan ve üyeleri üstünden seçimlere dair uyuşmazlık çıkarılması da hukuken imkansızdır.

3)Somut delillere dayanılmak çerçevesinde itiraz konusu yapılmayan oyların yeniden sayılmasının da hukuken imkânı yoktur.

Türkiye Barolar Birliği hiçbir siyasi partinin yanında veya karşısında değil, Türkiye Barolar Birliği yargının üç kurucu unsurundan savunmayı temsil eden, tarafsız bir kurumdur. Sadece hukukun yanındadır ve bu her zaman da böyle olacaktır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑