DENİZ

Team Vestas Wind Karaya Oturdu

Volvo Ocean Race'in (VOR) 2. Ayak mücadelesi sürerken Cumartesi akşamı Team Vestas Wind'den kötü bir haber geldi. Hint Okyanusu, Mauritius'ta Cargados Carajos sığlığında karaya oturan tekne ağır hasar aldı.

3 Aralık 2014 Saat: 01:03
Team Vestas Wind Karaya Oturdu
Team Vestas Wind Karaya Oturdu

Teknenin ağır hasar almasına karşın mürettebatta yaralanan olmadı. İki dümeni kırılan teknenin kıçtaki bölmeden su aldığı bilgisi telsiz ile yarış kontrol merkezine ulaştırıldı. VOR filosunda Team Vestas Wind'e en yakın durumda olan Team Alvimedica ekibi derhal yardım etmek için Team Vestas Wind'e yakın bir noktaya yönlendi. Tüm gece karaya oturan teknenin yanında kaldı ve sürekli telsizle haberleştiler.

Yarış komitesi İle de Sud'daki sahil güvenlik ekiplerini de durumdan haberdar ederek her an müdahale edebileceklerini bildirdi. Tekneyi terk etmek için günün ilk ışıklarını bekleyen Team Vestas Wind ekibi, iki can salını teknenin kıçından suya bırakarak her şeye hazırlıklı olarak geceyi geçirdi.

Pazar sabahı yarış komitesinden gelen haber, herkese rahat bir nefes aldırdı. Tüm ekip sağ salim tekneden alınıp İle de Sud'a ulaştırıldı. Team Vestas Wind’in yaşadığı sorun dönemince rakiplerinin güvenliğinden emin olduktan sonra Team Alvimedica da tekrar yarışa döndü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑