GÜNCEL

Tehditçi çikolata CEO'sunun vergi vermediği ortaya çıktı

Küflü çikolatayı paylaştığı için bir vatandaşı tehdit eden Patiswiss çikolata markasının CEO’su Elif Aslı Yıldız’ın 3 buçuk yılda milyonlarca dolar ciro yapıp sadece 40 bin lira vergi verdiği ortaya çıktı. Ortaya çıkan skandal sonrasında “Ohhh suyund

23 Nisan 2024 Saat: 11:31
Tehditçi çikolata CEOsunun vergi vermediği ortaya çıktı
Tehditçi çikolata CEO'sunun vergi vermediği ortaya çıktı

Vatandaşı tehdit eden Patiswiss çikolata markası CEO’su Elif Aslı Yıldız hakkında skandal bir olay daha ortaya çıktı. Gazeteci Gökhan Özbek, Yıldız hakkında açık veriler üzerinde yaptığı detaylı araştırmalarda bir gerçeği ortaya çıkardı.

ekran-goruntusu-2024-04-23-104412.png

Elif Aslı Yıldız’ın sadece 3 buçuk yılda ışık hızı ile yükseldiğini kaydeden Elif Aslı Yıldız’ın markası olan Patiswiss markasının vergi levhasını ortaya çıkaran Gökhan Özbek, Patiswiss markasının sadece 3 buçuk yıl içerisinde 4 fabrikaya, 750 çalışana, on binlerce satış noktasına ve milyonlarca dolar ciroya rağmen sadece 41 bin liralık bir vergi ödediğini paylaştı.

glyc5djxqaabgbn.jpeg

250 MİLYON DOLAR CİRO YAPMIŞ

Eski zamanlara dair gazete küpürleri arasında Elif Aslı Yıldız’ın bir gazeteye verdiği röportajı paylaşan Özbek, Yıldız’ın 2022 yılsonunda 250 milyon dolar ciroya ulaştığını ve 2023 yılında da hedeflerinin 500 milyon dolar olduğunu açıkladığı röportajı paylaştı.

ekran-goruntusu-2024-04-23-104326.png

PEKİ NE OLMUŞTU?

Elif Aslı Yıldız’ın bir vatandaşı sadece kendi markasına ait olan küflenmiş çikolatayı paylaşmasının ardından yaptığı tehditler ile gündeme gelmişti. Esra U. isimli bir vatandaş marketten aldığı Patiswiss marka çikolatasını ev gelip açtığında çikolatanın küf tuttuğunu gördü. Bunun üzerine durumu sosyal medya hesabından paylaşan vatandaş, paylaşımının altına Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu etiketledi.

ekran-goruntusu-2024-04-23-104145.png

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız bu paylaşımın altına yorum yaptı ve karşısında MİGROS ve kendilerinin olduğunu belirterek tehdit etti.

ekran-goruntusu-2024-04-23-103205.png

Tehdit mesajları ile bir anda gündeme gelen Elif Aslı Yıldız daha sonra sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama üzerine açıklama yayınlayarak kendisinin yanlış anlaşıldığını fakat bu durum karşısında sakin kalmanın zor olduğunu belirtti.

ekran-goruntusu-2024-04-23-104257.png

TEPKİLERE DAYANAMADI

Elif Aslı Yıldız’a gelen eleştirilerin ardı arkası kesilmedi. Hakkındaki tepkilere daha fazla dayanamayan Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu dün Instagram hesabından yaptığı açıklama ile Patiswiss markasının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa mektubunda yaptığı hareketin yanlış olduğunu bu sebepten dolayı herkesten özür dilediğini açıkladı.

28ebabf9-3e13-4a3e-b114-e6a8a60ef08e.jpeg

EVLİLİĞİ DE GÜNDEM OLDU

Gündeme vatandaşa ettiği hakaret ile gelen Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu hakkında ortaya çıkan her detay geniş yankı uyandırdı. Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun Karel Elektronik sahibi Sinan Tunaoğlu ile evlendiği ortaya çıktı.

İddialara göre Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu Karel Elektronikte Savunma Üretim Baş Mühendis görevini yaparken kendisinden 40 yaş büyük olan Sinan Tunaoğlu ile tanışıp, genç kocasından boşanarak evlendi.

ekran-goruntusu-2024-04-23-103158.png

MARKETLER ÜRÜNLERİNİ RAFTAN KALDIRDI

Tunaoğlu hakkında ortaya çıkan her detay ile beraber markası da marketlerin raflarından kalkmaya başladı. İlk olarak MİGROS raflarından kaldırılan Patiswiis markası daha sonra sanal marketlerden ve satışa sunulduğu diğer marketlerin raflarından da kaldırıldı.

ekran-goruntusu-2024-04-23-103847.png

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑