EMLAK

Teknik Yapı, günde ortalama 12 daire sattı

Teknik Yapı, 2013 yılına hızlı bir giriş yaparak, Aralık-Ocak aylarında günde ortalama 12 daire satarak, satış rekoru kırdı. Firma yeni yılda 7 bine yakın konut üretmeyi planlıyor

8 Mart 2013 Saat: 10:53
Teknik Yapı, günde ortalama 12 daire sattı
Teknik Yapı, günde ortalama 12 daire sattı

Konut sektöründeki durgunluk söylentilerine rağmen Teknik Yapı olarak 2013 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını belirten Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, düzenledikleri kampanyalar ile 400’e yakın daire sattıklarını ve Ocak ayında Emlak Konut projeleri arasında en yüksek satışı yakaladıklarını ifade etti. Bu rakamın günde 12 daireye denk geldiğini belirten Durbakayım, yeni yılda yüzde 48 büyüme öngördüklerini de ifade etti. Avrupa yakasına çıkarma yapmaya hazırlanan Teknik Yapı, Halkalı’da karma proje, Etiler’de Uçaksavar projelerine hazırlanıyor. Yıl sonuna kadar bu iki projeyi ise yine Halkalı’da başka bir proje takip edecek. Firma 2013 yılında 5 ile 7 bin arasında dairenin temelini atmaya hazırlanıyor.

Al-sat yapanlar azalır
 
Gecen yıl yürürlüğe giren afet yasasına bağlı olarak gerçekleştirilecek projelerin yüzde 1 KDV ile satılacağına işaret eden Başkan Durbakayım, konut taleplerinde de köklü değişiklikler olacağını kaydetti. Yatırım amaçlı satışların kendi içinde farklılık göstereceğine değinen Nazmi Durbakayım “Daire alıp satmayı düşünenlerin oranında bir azalma olmasını bekliyoruz. Konut alım satımlarından elde edilen gelirlerin vergilendirilmesindeki 5 yıllık sürenin 10 yıla çıkmasıyla birlikte yatırım amaçlı satışlardaki ana amaç kira geliri olacaktır. Belirli bir dönem kira elde eden gayrimenkul yatırımcılarının 5-6 yıl sonra söz konusu gayrimenkulü değer artışıyla birlikte satması söz konusu olacaktır. Sonuç olarak kira geliri elde etmek amacıyla daireye yatırım yapmak isteyenler artacaktır” yorumunda bulundu. 
 
“Yasa Fikirtepe’yi kapsamalı”
Deprem riski taşıyan bina sayısının yüzde 80-90 seviyesine ulaşan Kadıköy gibi bölgelerde, dönüşüme olanak sağlayacak emsal artışının verilmesi gerektiğinin altını çizen Nazmi Durbakayım, “Diğer bir ifade ile sektördeki yeniçağın temelini de kentsel dönüşüm yasası kapsamında gerçekleştirecek irili ufaklı projeler oluşturacaktır. Ada bazında emsal yükseltilmesi yönünde somut bir yasa/karar alınırsa kentsel dönüşümün mikro çalışmaları olarak nitelendirilebilecek projeler deprem riski taşıyan veya çarpık kentleşme yaşanan bölgelerde ön plana çıkacaktır” dedi. Afet yasasına bağlı kentsel dönüşümün sadece mevcut küçük binalardan oluşmadığını vurgulayan Nazmi Durbakayım, Fikirtepe gibi büyük çaplı dönüşümleri de afet yasası kapsamında olması gerektiğini ve KDV muafiyetinde olması gerektiğinin altını çizdi.
 Yüzde 48 büyüme hedefi
 
Teknik Yapı 2013’de yüzde 48 büyümeyi öngörüyor
 
2012 satış adedi
1615
2012 satış geliri (milyon TL)
340
2012 teslim adedi
1.100
2013 satış hedefi (milyon TL)
500
2013 büyüme hedefi
48%
2013 satış adet hedefi
2.500

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑