TURİZM

Teknolojinin Getirdiği Yenilikler

Turizm gerek döviz ve istihdam yaratan ekonomik özellikleriyle, gerekse insanların fiziksel ve ruhsal dinlenme ihtiyacını karşılayarak farklı kültürleri biraraya getireren ve oluşturduğu kaynak kullanım yönleriyle global düzeyde çevreyi et

27 Temmuz 2012 Saat: 14:35
Teknolojinin Getirdiği Yenilikler
Teknolojinin Getirdiği Yenilikler

Turizm gerek döviz ve istihdam yaratan ekonomik özellikleriyle, gerekse insanların fiziksel ve ruhsal dinlenme ihtiyacını karşılayarak farklı kültürleri biraraya getireren ve oluşturduğu kaynak kullanım yönleriyle global düzeyde çevreyi etkileyen bir aktivite olarak dünyanın en hızlı gelişen hizmet sektörlerinden biridir. Dünya Turizm Örgütü'ne göre (UNWTO) 2020 yılında turist sayısının 1.6 milyara ulaşması beklenmektedir. Gittikçe büyüyen bu pazardan daha yüksek pay alabilmek için yeniliklerden haberdar olmak, yeni trendleri takip etmek ve yeni fikirler ortaya koymak gerekmektedir.


Birçok sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de teknoloji hızla gelişmektedir. Bunlardan birkaç tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.


Bu aralar iş seyehatlerinde en çok tercih edilen, akıllı cep telefonları aracılığıyla otellerin C/in C/out hizmetini misafirlerine sağlamasıdır. Akıllı cep telefonları rezervasyon, rehberlik, harcamalar gibi birçok alanda iş seyahatlerini daha rahat hale getirmektedir. İş seyahati nedeniyle ülkeden ülkeye seyahat eden biri için zaman yönetiminin ne kadar önemli olduğunu düşünürsek bu hizmetin getireceği kolaylık ve esneklik ortadadır. 2012 Haziran ayında Amerika'da yapılan bir ankete göre iş seyahatinde bulunanların % 79 u cep telefonu yoluyla C/in ve C/out hizmetinden yararlandıklarını ve otellerin bu hizmeti sağladığını bildirmişlerdir.( Kaynak:Smith Micro Software) Akıllı cep telefonları aracılığuıyla yapılan C/in C/out hizmeti ile personelin sağladığı hizmetten tamamen vazgeçildiği anlamına gelmemektedir. Telefonlar aracılığıyla sağlanan self servis hizmetin önbüronun yerini almak değil, tamamlayıcı bir unsur olduğunu bilmek gerekir.


Bir süreliğine deniz,kum,güneşi unutun, tatilcilerin yaklaşık %86 sının destinasyon seçerken gözönünde bulundurdukları önemli bir faktör ülkenin sahip olduğu iyi bir mobil veri kapsamı(3G, 4G) ve otellerdeki güvenli, hızlı, ücretsiz Wıreless bağlantısıdır. Tatilcileri lobide maillerini okurken, beach barda tele konferans yaparken veya bloglarına oteliniz hakkında yazı yazarken görebilirsiniz. Bu durumda turizm sektöründe diğer ülkelerle rekabet etmenin bir yolu da mobil veri kapsamını genişletmektir.


Smart TV, Google TV bugünlerde eskisi gibi tercih edilmemektedir. Bunun nedeni de misafirlerin güvenli,hızlı,ücretsiz WIFI istekleridir. Otel televizyonlarının akıllı cihazlar ve internet bağlantısıyla entegre olması önemlidir. Misafir odasına girdiğinde TV ekranında ismine özel hosgeldiniz yazan bir mesajla karşılaştığında kendini özel hissedecektir.


Bundan çok değil birkaç yıl önce deniz,kum,güneş, temizlik ve konfor rezervasyon yaptırırken önemli etkenler arasındayken bügun gelinen nokta bunların çok ötesindedir. Kapitalist düzende insanların sonsuz beklentilerini karşılamak için yeniliklerden haberdar olmak ve teknolojinin sağladığı hizmetlerden arz ve talebi gözönünde bulundurarak faydalanmak gerekir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑