EKONOMİ

Tekstil artıklarını dövize çeviriyor

Tekstil artıklarını elyaf ve ipliğe dönüştüren Dünya Tekstil, dünyanın dört bir yanına ihracat yaparak bu artıkları dövize çeviriyor.

30 Ocak 2013 Saat: 17:41
Tekstil artıklarını dövize çeviriyor
Tekstil artıklarını dövize çeviriyor

Tekstil artıklarının geri dönüşümünü sağlayan Dünya Tekstil, imal ettiği elyaf, iplik gibi ürünleri Avrupa'dan Afrika'ya Amerika'dan Asya'ya kadar ihraç ediyor. Daha çok otomotiv ve iplik sektörüne hammadde sağlayan Dünya Tekstil'in İhracat Müdürü Enes Türkel, "Çöpü döviz haline getiriyoruz" dedi.

Dünya Tekstil 1993 yılında tekstil kırpıntılarını değerlendirdererek sektörde hayat buldu. Zamanla gözünü daha yükseklere diken firma bu artıkları kendi makinelerinde işleyerek iplik haline getirmeye başladı. Bugün tekstil artıklarının geri dönüşümünü sağlayan firma Avrupa'dan Afrika'ya ve Amerika'dan Asya'ya kadar ihracat yapıyor. Geri dönüşümden kazandıkları maddelerin özellikle otomotiv ve iplik sanayinde kullanıldığını belirten Enes Türkel, "Özellikle Almanya'da ve İngilterede üretilen araçların içinde kullanılan keçe kumaşına baktığımda kendi ürünümüzü hemen tanıyorum" diyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑