TURİZM

Temmuz Ayının Otel Fiyat Endeksi

Otel fiyatı karşılaştırma sitesi trivago, Temmuz ayına ait Otel Fiyat Endeksi Raporunu yayınladı. Temmuzda Türkiyedeki şehir otellerinin fiyatlarının düştüğü, kıyı otellerinin ise yükseldiği dikkat çekiyor.

27 Temmuz 2012 Saat: 19:50
Temmuz Ayının Otel Fiyat Endeksi
Temmuz Ayının Otel Fiyat Endeksi

500.000’den fazla otel fiyatının karşılaştırılmasına olanak sağlayan Avrupa’da en yaygın otel fiyatı karşılaştırma sitelerinden olan trivago, Temmuz ayına ait “Otel Fiyat Endeksi Raporu”nu yayınladı.

Haziran ayı ve bir önceki seneye ait verilerin karşılaştırılması ile elde edilen raporda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerdeki otellerin Temmuz ayı fiyatlarının bir önceki seneye göre %13 oranında arttığını gözlenirken Haziran 2012’ye göre %3 oranında gerilediği belirtildi.


Sahil kesimlerinde ve turistik bölgelerde ise fiyatlar diğer şehirlere oranla Temmuz 2011 ayına göre farklılıklar göstermektedir. Temmuz 2011’e göre İncekum otelleri %47 değer kaybederek tek gecelik ¨335’den ¨227’ye kadar gerilerken Antalya %2, Bodrum %5, Ölüdeniz %22, Belek %5 . Öte yandan Kaş otelleri %16 oranında artarak gecelik ortalama ¨216 ve İncekum otelleri %2 oranında artarak gecelik ¨262 fiyatına ulaştı.

Ramazan ayından önce tatile çıkmak isteyen tatilcilerin rezervasyonları ile artan fiyatlar bir önceki senenin altında kalsa da son bir aylık artış ile yazın sonuna kadar daha artacak gibi duruyor.


Sportif etkinliklerin etkileri


Avrupa’da ise durum 2012 yazında gerçekleşen turnuvaların etkisi altında kalıyor. Haziran ayında Polonya ve Ukrayna’da gerçekleşen Euro 2012 ile artan otel fiyatları Temmuz 2012’de %67 oranında azalarak 79€’ya kadar gerilemiş durumda. Ayrıca Polonya ve Ukrayna’da otel fiyatları %2.74 oranında azalarak Temmuz 2011’in de altında kaldı.


Temmuz ayının ve muhtemelen Ağustos ayının ise kazananı Londra. Londra’da gerçekleşecek olan yaz olimpiyatları öncesinde Temmuz 2012 ayında otel fiyatları Haziran ayına göre %16’lık artış göstererek 260£’a ulaşmış durumda. Olimpiyatların etkisi aynı zamanda geçen sene baz alındığında da görülüyor; Temmuz 2011 ayına göre Londra’daki Temmuz 2012 otel fiyatları %26’lık artış gösteriyor ve bu artışın Ağustos 2012 ayında devam edeceği görülüyor.


Top 50 Şehir Listesi’nde kazanan Londra


trivago’nun her ay hazırladığı “Avrupa’nın Top 50 Şehir Listesi”nde otel fiyatlarında en çok artış gösteren şehirler Londra ve Cannes oldu. Çoğu Avrupa şehrindeki otellerin fiyatlarında düşüş gözüktüğü listede Londra otelleri %16’lık artış işe 212£’a ulaşırken Cannes otelleri de %16’lik artış ile 202€’ya ulaştı. Ekonomik kriz nedeni ile çoğu Avrupa şehrinde fiyatların düştüğü gözlenirken Salzburg otelleri %7’lik artış ile 143€, Nice otelleri %5’lik artış ile 159€, Riga ve Glasgow otelleri de %0,50’lik artış ile 80€ ve 101€’ya ulaştı.


http://www.trivago.com.tr/hotelprices adresinden Avrupa’daki ve Türkiye’deki otellerin ortalama fiyatları ile ilgili verilere, tablolara ve grafiklere ulaşılabiliyor.
Trivago otel fiyatları dizini, Avrupa’daki en popüler şehirlerin bir gecelik konaklama için ortalama fiyat bilgilerini veriyor. Standart çift kişilik odaların fiyatları, trivago’nun günlük 1.000.000’dan fazla kullanıcının yaptığı otel fiyatı karşılaştırmaları sonucunda elde ediliyor. trivago, her ay yapılan otel aramalarını saklar ve bir sonraki ay için otel fiyatları ile ilgili genel açıklamada bulunuyor. Otel fiyatları dizini (trivago Hotel Price Index) Avrupa içerisindeki otellerin fiyatları ile ilgili bilgi veriyor. Bu ücretler 100’ün üzerinde seyahat firması ve otel zincirlerinin Avrupa’daki şehir, bölge ve ülkelerdeki ücretleridir. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑