GÜNCEL

Terörist için yapılan taziyeye soruşturma açıldı

Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye yerinde terör örgütü PKK'nın propagandasının yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı

23 Şubat 2016 Saat: 14:40
Terörist için yapılan taziyeye soruşturma açıldı
Terörist için yapılan taziyeye soruşturma açıldı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen terörist için İpekyolu ilçesindeki Esentepe Camisi'nde kurulan taziye yerinde terör örgütünün propagandasının yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

BABASI VE KARDEŞİ DAHİL 10 KİŞİ GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında terör örgütünü simgeleyen sözde flama ve teröristin fotoğraflarının asıldığı taziye yerini tahsis ettiği gerekçesiyle caminin imamı ve iki görevlisi ile teröristin babası ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

BASIN YAYIN ORGANLARI ARAŞTIRILIYOR

Savcılık ayrıca, bazı basın yayın organlarıyla internet sitelerinde yer alan ve ellerinde saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen teröriste ait fotoğraflar bulunan kişilerle taziye yerini ziyaret edenleri de araştırıyor.

HDP MİLLETVEKİLİNİN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Bu arada terörist için kurulan taziye yerini ziyaret eden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkındaki soruşturma da sürüyor. Başsavcılık, Hezer ile ilgili atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar vermesi halinde Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, "Dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunacak. Hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑