GÜNCEL

Terörist 'Roni İslam' etkisiz hale getirildi

Hakkari'de gri listede bulunan terörist 'Roni İslam' öldürüldü

19 Nisan 2016 Saat: 17:44
Terörist 'Roni İslam' etkisiz hale getirildi
Terörist 'Roni İslam' etkisiz hale getirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda, gri listede bulunan bölücü terör örgütünün sözde Yüksekova bölge temsilci yardımcısı "Roni İslam" kod adlı Talip Bartın etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölgede devamoperasyonlar sırasında Yüksekova'dan kaçma hazırlığı içindeyken güvenlik kuvvetlerine gelen ihbarla yerleri tespit edilen ve çatışmaya girilen teröristlerden 6'sı etkisiz hale getirildi.

Yapılan incelemeler sonucu teröristlerden birinin grubun lideri konumundaki, terör örgütünün sözde Yüksekova bölge temsilcisi yardımcısı "Roni İslam" kod adlı Talip Bartın olduğu, gri listeyle aranan teröristler arasında bulunduğu tespit edildi.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarınca, terör örgütünün kırsal kadrosunun çözülme ve kaçışının sürdüğü, terör örgütü yöneticileri Murat Karayılan ile Cemil Bayık'ın arasında il ve ilçelerde sürdürülen çatışmaların devamı konusunda ciddigörüş ayrılığı olduğu ifade edildi. Karayılan'ın, Cemil Bayık'ın tersine il ve ilçelere kırsaldan takviye göndermek istediği ve buralardan çekilmelerinin kendi sonlarını getireceği noktasında olduğu, Bayık'ın ise yetişmiş kırsal elemanlarının süratle il ve ilçelerden çekilerek mücadelenin kırsalda yürütülmesini istediği, görüş ayrılığının yöneticiler arasında sert tartışmalara sebebiyet verdiği öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑