GÜNCEL

Teröristin amcasının işyerindeki arbede ’para anlaşmazlığı’ndan çıkmış

36 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının planlayıcısı olarak aranan Vahit Ayçil’in, Edirne’nin Keşan İlçesi’nde oturan amcası Ali Ayçil’e ait işyerine düzenlenen saldırıyla ilgili aranan 22 yaşındaki H.U. ve

27 Mart 2016 Saat: 12:43
Teröristin amcasının işyerindeki arbede ’para anlaşmazlığı’ndan çıkmış
Teröristin amcasının işyerindeki arbede ’para anlaşmazlığı’ndan çıkmış

Olay, geçen perşembe günü, Büyük Cami Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan tatlıcıda meydana geldi. Ankara Kızılay’da 36 kişinin hayatını kaybettiği, 2 teröristin parçalandığı canlı bombalı saldırının planlayıcı olarak aranan Vahit Ayçil’in Keşan’da oturan amcası 45 yaşındaki Ali Ayçil’e ait işyerine gelen iki kişi, tatlı yedikten bir süre sonra sandalyeyle işyerinin camını kırdı.

Tepki gösteren Ali Ayçil de dışarıda toplanan grubun saldırısına uğradı. Polisin olaya kısa sürede müdahalesi sonucu hafif yaralanan Ali Ayçil, saldırganların elinden alınarak, polis aracıyla Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayın ardından tepkilerin artması üzerine işyeri aynı akşam polis kontrolünde boşaltılırken, Ali Ayçil ve ailesi Keşan’ı terk ederek, memleketleri Şanlıurfa’ya gitti.

Olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen H.U. ve A.A., dün Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, teslim oldu. 2 şüpheli, avukat eşliğinde polise verdikleri ifadelerinde, işyerinde tatlı yedikten sonra aralarındaki para anlaşmazlığı yüzünden birbirleriyle tartışmaya başladıkları ve A.A.’nın H.U.’ya sandalye fırlatırken kazayla camın kırıldığını söyledi. Sorgularında, işyeri sahibi Ali Ayçil ve yeğeni Vahit Ayçil’i tanımadıklarını iddia eden H.U. ve A.A., olayın ardından paniğe kapılıp kaçtıklarını söyledi.

H.U. ve A.A., ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Boşaltılmasına rağmen polisin işyeri çevresinde aldığı önlemler devam ediyor. Olayla ilgili soruşturmasürüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑