GÜNCEL

Teröristlerin cesetleri bulundu

Tunceli'nin Ovacık İlçesi kırsalında 4 gün önce gerçekleştirilen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 30- 35 kişilik PKK'lıdan 10'unun araziden toplanan cesetleri kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumu'na

19 Eylül 2015 Saat: 17:49
Teröristlerin cesetleri bulundu
Teröristlerin cesetleri bulundu
Teröristlerin cesetleri bulundu

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nin Otlubahçe ile Aslıca Köyü arasındaki sık ormanlık alandaPKK'lıların yuvalandığı istihbaratını değerlendiren güvenlik güçleri 16 Eylül çarşamba harekete geçti. Aynı gün öğleden sonra havalanan keşif uçağı, PKK'lı teröristlerin bulunduğu yeri tam olarak saptadı. Üslerin havalanan 2 F-16 savaş uçağı, saat 17.15 ile 17.40 arasında PKK'lıların bulunduğu bölgede 6 hedefi vurdu.

Tunceli'de şehit olan Özel Harakıt polisi Aydın Nazıllioğlu'nun adı verilon operasyonda, bombardımanın ardından havalanan keşif uçağı, bombalardan kurtulup kaçan teröristlerin bulunduğu yerleri saptadı ve bu kez taarruz helikopterleri devreye girdi. Helikopterlerden atılan roket ve 20 milimetrik toplarla bu noktalar ateş altına alınırken, bölgeye Sikorsky helikopterlerle indirilen jandarma komando timleri teröristlerin kaçış noktalarını tuttu. Saat 20.30 ve 21.09 arasında yine F- 16 savaş uçağı teröristlerin bulunduğu belirlenen 3 hedefi daha vurdu. Buradan kaçtığı belirlenen 4 terörist de taarruz helikopterleri tarafından ateş altına alındı.

Operasyonla ilgili açıklama yapan güvenlik yetkilileri 30- 35 kişilik PKK'lı grubun etkisiz hale getirildiğini, yine aynı bölgeye 22 Ağustos'ta yapılan hava operasyonunda 22 hedefin vurulduğunu, teröristlerin yaz mevsiminde kullandığı 14 barınma merkezinin imha edildiğini, ağır makineli tefek mevzileri ve keskin nişancı mevzilerinin kullanılmaz hale getirildiğini söyledi.

10 TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU
Ovacık kırsalında 16 Eylül çarşamba günü öğlede sonra başlayıp gece boyu devam eden operasyonda ölenler PKK'lılardan 10'unun cesedi bölgede dün arama tarama çalışması başlatan Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından bulundu.

Bölgede arama tarama faaliyetleri halen devam ederken, Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen PKK'lı teröristlerden 10'unun cesedinde Cumhuriyet Savcılığı tarafından ilk otopsi yaptırıldı. Ancak cesetler parçalandığı için kimlik tespitinin yapılabilmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Bu arada hava bombardımanının yapıldığı gün PKK ile bazı sol örgüt temsilcilerinin bölgede toplantı yaptığı, ölenler arasında onların da bulunabileceği ileri sürüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑