GÜNCEL

'Terörü protesto edenler' şehit yakınının da dükkanını yaktı!

Terör protestosu' adıyla yapılan gösteride çok sayıda işyerinin ateşe verildiği Kırşehir'de, kundaklanan iş yerlerinden birinin şehit yakınına ait olduğu ortaya çıktı.

10 Eylül 2015 Saat: 12:06
'Terörü protesto edenler' şehit yakınının da dükkanını yaktı!
'Terörü protesto edenler' şehit yakınının da dükkanını yaktı!

 Kırşehir’de önceki gün yapılan olaylı ‘teröre lanet’ yürüyüşünde, kentteki Kürt ve solculara ait işyerlerine zarar verildi. Bazı dükkanlar yağmalanırken bazıları da ateşe verilerek tamamen yakıldı ve kullanılamaz hale geldi.

Kentte büyük tedirginliğe, öfke ve üzüntüye yol açan bu olaylardan sonra Kırşehir valisi Necati Şentürk ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci açıklamalarda bulundular ve bazı ayrıntıları paylaştılar.

Olaylar esnasında protestocuları sakinleştirmek için TOMA'nın üstüne çıkma görüntüleriyle gündeme gelen Vali Şentürk, 25 kişinin gözaltına alındığını ve kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Bahçeci ise, dikkat çeken bir bilgi verdi: "Dükkanı kundaklanan esnafın arasında şehit yakını da var."

‘DIŞARIDAN GELEN PROVOKATÖRLER’

"Olayları yapan ve katkı sağlayan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum. Kundaklanan iş yerleri var. İtfaiye olarak, bu yangınları sıçramadan, büyümeden söndürdük. Bu yerlerin tamamı dükkan ve üzerindeki dairelerde yaşayan insanlar var" diyen Bahçeci'nin açıklamaları şöyle:

"İtfaiyenin çalışmaları sırasında hortumunu kesen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İtfaiyenin hortumunu kesenlerin hangi vicdana sahip olduklarını anlayamıyorum. Bütün vatandaşları sağduyulu olmalıdır. Dükkanı kundaklanan esnafın arasında şehit yakını da var. Bunları ne için yaptınız, nasıl yaptınız, şehit yakınının dükkanı yakarak ne yapmak istediniz? Ben Kırşehir'in özellikle seçildiğini ve dışarıdan provokatörlerin olduğunu düşünüyorum."

Vali Şentürk, protestocuları sakinleştirmek için TOMA'nın üstüne çıkmış ve bir konuşma yapmıştı

Vali Şentürk, protestocuları sakinleştirmek için TOMA'nın üstüne çıkmış ve bir konuşma yapmıştı

VALİ ŞENTÜRK: FAİLLERE ULAŞACAĞIZ

Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise, olaylarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Meydana gelen hadiseler sebebiyle, dün akşam 21 kişiyi gözaltına aldık. Bugün de 4 kişiyi gözaltına aldık. Çalışmalarımız devam etmektedir, gözaltına alınan kişilerin sayıları artacaktır. MOBESE kayıtlarını ve çevrede bulunan kamera kayıtlarını inceliyoruz. Çok ciddi ve titiz bir çalışma ile bu olayların faillerine ulaşacağız.

Grup masum bir şekilde yürüyüşe başladı ancak 100-150 kişilik bir grup Lise Caddesi'ne yönelerek olaylar çıkardı. Sosyal medya üzerinden toplanan ve çok süratli organize oldukları için bir anda sayıları, 3-4 bin hatta ilerleyen saatlerde bu rakam 6 ve 7 bin civarına kadar ulaşmıştır.

Bunları yapanlar provokatörlerdir, bunlar Kırşehirli olamazlar, bir çoğu sarhoş insanlardır

Kalabalığın yönü Ankara Caddesi olması gerekirken, bir anda Lise Caddesi'ne ilerlemişler, burada bir siyasi partiye zarar vermişlerdir. Orada da maalesef ki ciddi tahrikler olmuştur. Alınan güvenlik tedbirlerine rağmen, kalabalık grup buradaki siyasi partiye zarar verdikleri gibi karşısında bulunan bir kırtasiyeye de ve biraz altta olan bir başka esnafımızın da dükkanlarını kundaklayarak yakmışlardır.

Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Dört esnafımızın da dükkanına yakma davranışı olmuş bütün güçlüklere ve zorluklara rağmen, yoğun çalışmalar ile bu 4 dükkandaki yangın söndürülmüştür. Ne hazin ki bu provokatörler yangını söndürmeye gitmiş olan itfaiyenin çalışmalarına engel olmuşlar ve itfaiye hortumlarını da kesme girişiminde bulunmuşlardır."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑