KÜLTÜR/SANAT

Tiyatro Okulu’nda ilk ders

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde.....

29 Kasım 2012 Saat: 12:42
Tiyatro Okulu’nda ilk ders
Tiyatro Okulu’nda ilk ders

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde geçtiğimiz ay gerçekleştirilen sınavda 170 aday arasından başarı olan ve Tiyatro Okulu’na girmeye hak kazanan öğrenciler, ilk ders heyecanı ve mutluluğunu yaşadı.

UYGULAMALI EĞİTİM
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın başta üniversitelerde oyunculuk eğitimi almak isteyen gençler olmak üzere- vatandaşların sanatsal eğitimlerden faydalandırmak için oluşturduğu Tiyatro Okulu’nda ilk dersler başladı. Tiyatro özelinde teorik ve pratik donanıma kavuşturmak amacıyla hayata geçirilen okulda, ilk olarak öğrenciler birbirleriyle tanıştı. Öğrenciler Şehir Tiyatroları’nın kurumsal yapısı, işlevi ve tiyatro disiplini hakkında bilgi aldı.
TİYATRO SANATÇILARINDAN
Tiyatro Okulu öğrencileri ders yılı süresince Şehir Tiyatrosu Sanatçıları tarafından birçok kategoride eğitimler alacak. Öğrenciler, Tiyatro Sanatçıları Işık Öztorun, Pınar Ünsal, Seçil Mutlu, Utku Oğuz, Seda Güven Şahin, Ferdi Yıldız ve Zeynep Özan tarafından Hareket, Dans, Doğaçlama, Diksiyon, Sahne Bilgisi, Türk ve Dünya Tiyatro Tarihi, Oyun İncelemesi, Oyun Sahnelenmesi; Kamera Oyunculuğu ve Role Hazırlık derslerini ücretsiz olarak görecekler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑