EKONOMİ

TL'deki değer kaybına kayıtsız kalmayacağız

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, makroekonomik ve finansal istikrara yönelik risklerin sınırlanması amacıyla Türk lirasının aşırı değerlenmesi veya değer kaybına karşı kayıtsız kalmayacaklarını söyledi.

9 Nisan 2013 Saat: 16:13
TL'deki değer kaybına kayıtsız kalmayacağız
TL'deki değer kaybına kayıtsız kalmayacağız
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Merkez Bankası Genel Kurulu'nda yaptığı sunumda, "Bu çerçevede reel efektif döviz kuru endekslerindeki gelişmeleri de yakından takip edecek ve gerektiğinde finansal istikrarı desteklemek amacına yönelik politikalar uygulayabileceğiz." dedi.
    
Başçı, "Finansal istikrarın korunması ve cari dengenin sürdürülebilir bir seviyede seyretmesi açısından kredilerdeki aşırı büyümeye veya Türk lirasının yabancı paralar karşısındaki aşırı değer kazanması veya kaybetmesine kayıtsız kalmayacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim. "dedi.

Başçı, sermaye akımlarındaki oynaklığın olumsuz etkilerini sınırlandırmaya yönelık politikalarını sürdüreceklerini ifade etti. Merkez Bankası Başkanı, 2012 yılında büyümenin yavaşladığını ve bu dengelenme sayesinde cari açığa ilişkin risklerin önemli ölçüde azaltıldığını dile getirdi.

Önümüzdeki 3 yılda enflasyonda yüzde 5 hedefini koruduklarını bildiren Başçı, TL'nin dönem dönem değerlenmesinin nedeninin kısa vadeli sermaye akımları olduğunu söyledi.

Başçı, kredi artış hızlarında aşırı oynaklığın finansal istikrara zarar verdiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑