GÜNCEL

Toktamış hocayı kaybettik

Bugün Gazetesi yazarlarından Toktamış Ateş hayatını kaybetti

19 Ocak 2013 Saat: 10:55
Toktamış hocayı kaybettik
Toktamış hocayı kaybettik
Hayatını kaybeden Toktamış Ateş 69 yaşındaydı. Ateş, uzun zamandır İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi görmekteydi. 
TOKTAMIŞ ATEŞ KİMDİR? 
Hayatını kaybeden Toktamış hoca 69 yaşındaydı. Ateş, uzun zamandır İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi görmekteydi. 
1944 İstanbul doğumlu Toktamış Ateş, orta öğrenimini Avusturya Ortaokulu'nda, lise eğitimini de Vefa Lisesi'nde yaptı. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. 1969'da "Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı" başlıklı çalışmasıyla doktor, 1974'de "Demokrasi Teorisi" başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982'de de profesör oldu. İstanbul Üniversitesi'nin yanı sıra, değişik kurumlarda ders verdi. 
Yine ders vermek için, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya'da (Berlin - Münih) bulundu. Günümüzde, İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanı sıra, kurucuları arasında yer aldığı Bilgi Üniversitesi'nde Yönetim Kurulu üyesidir. Yayınladığı kitap sayısı 30'u geçen Ateş, 10 yılı aşkın bir süre boyunca Cumhuriyet gazetesinde yazdı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑