DÜNYA

Toyota ile aynı kaderi paylaşmaktan endişe ediyor

Hyundainin, Toyota gibi araçlarını geri çekmekten endişe ettiği iddia ediliyor.

9 Kasım 2012 Saat: 22:15
Toyota ile aynı kaderi paylaşmaktan endişe ediyor
Toyota ile aynı kaderi paylaşmaktan endişe ediyor
Araçlarında yakıt tüketimi verilerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkan Hyundai'nin, Toyota gibi araçlarını geri çekmekten endişe ettiği iddia ediliyor.


Güney Kore'nin otomotiv devi Hyundai, ABD'ye sattıkları araçlarının bazılarında yakıt tüketimi verilerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkması ile sarsıntı yaşamıştı. Hyundai ve iştiraki KIA, ABD pazarına 2010 ile 2012 yıllar arasında sattıkları araçlardan 13 farklı modelde bu problemin olduğunu itiraf etti. Söz konusu araçlar Güney Koreli otomotiv devinin ülkeye sattığı araçların yüzde 30'una denk geliyor.


Olayın ortaya çıkması ile Hyundai, yerel medya dahil olmak üzere bir çok basın kuruluşunda özür dilediklerini ifade eden mesajlar yayınladı. Hyundai'nin açıklamasına göre söz konusu araçlarda yakıt tüketimi verileri yüzde 3 oranında gerçeği yansıtmıyor. Müşterilerinin zararlarını ödeyeceğini duyuran Hyundai ve iştiraki KIA, araç başına yaklaşık 100 dolardan toplam 80 milyon doları aşkın bir tazminat ödeyecek.


Ödeyecekleri tazminatın tutarına rağmen zarar etmeyecek olan Güney Koreli otomotiv devi, isimlerinin lekelenmesinden ve güvenilirliklerinin zedelenmesinden korkuyor. Olayın ortaya çıkması ile Hyundai'nin hisseleri borsada az da düşüşe geçmiş ve marka değerlerinden kayıp yaşanmıştı. Öte yandan global krize rağmen büyüyerek otomotiv pazarındaki payını yüzde 10 arttıran Hyundai ve iştiraki KIA'nın, söz konusu sorundan dolayı müşterilere karşı güven problemi yaşaması halinde zararının daha da büyük olmasından korkuluyor.


"HYUNDAİ, TOYOTA İLE AYNI KADERİ PAYLAŞMAKTAN ENDİŞE EDİYOR"

Güney Kore'nin resmi ajansı Yonhap'ta yer alan habere göre Hyundai, Japon rakibi Toyota ile aynı kaderi paylaşmaktan endişe ediyor. 2009 ve 2010 yılında piyasa sürdüğü araçlarda sorun yaşayan Toyota, dünya pazarında 1 milyon kadar aracını geri çağırmıştı. Araçlarında yakıt tüketimi verilerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkar çıkmaz hemen olaya müdahale eden Hyundai'nin, sorunların büyümesi halinde söz konusu araçlarını geri çağırmak zorunda kalmaktan endişe ettiği iddia ediliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑