SPOR

Trabzonspor’a Başakşehir çelmesi: 0-0

Medipol Başakşehir'i ağırlayan lider Trabzonspor, zorlu rakibi karşısında sahadan beraberlikle ayrıldı

25 Aralık 2021 Saat: 23:23
Trabzonspor’a Başakşehir çelmesi: 0-0
Trabzonspor’a Başakşehir çelmesi: 0-0

Trabzonspor’a Başakşehir çelmesi: 0-0

Medipol Başakşehir'i ağırlayan lider Trabzonspor, zorlu rakibi karşısında sahadan beraberlikle ayrıldı

Başakşehir'in ligdeki yenilmezlik serisi 11 maça çıkarken, Trabzonspor sezonun ilk yarısında 46 puan toplayarak bu alanda Fenerbahçe'ye ait rekoru kırdı.

Süper Lig’in açık ara lideri olan Trabzonspor, üst sıraları zorlayan Başakşehir’i ağırladı. Ligdeki ilk yenilgisini üç hafta önce alan Trabzonspor, son haftaların formda takımı Başakşehir karşısında sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrılırken, galip gelemese de rakibiyle arasındaki farkın azalmasına engel oldu.

İlk yarıda Trabzonspor’un iki topu direkten dönerken, ikinci yarıda daha etkili olan taraf Başakşehir’di. İki takım da yakaladıkları fırsatları gole çeviremeyince mücadele başladığı gibi golsüz beraberlikle sona erdi. Bu sonuçla Trabzonspor 46, Başakşehir 33 puana ulaştı. Bordo mavili ekip 46 puan toplayarak, ilk yarılar itibarıyla Süper Lig’de en çok puan toplayan takım olarak tarihe geçti. Daha önce 2005-06 sezonunda 45 puan toplayan Fenerbahçe bu alanda rekorun sahibiydi. Trabzonspor ligde bir sonraki maçında Yeni Malatyaspor’u ağırlayacak. Başakşehir ise, Alanyaspor’a konuk olacak.

ÖNCE DORUKHAN, SONRA CORNELIUS

İki takımın da yüksek tempoyla başladığı maçta ilk tehlikeli atak 20. dakikada Trabzonspor’dan geldi. Rakip yarı sahada baskı kuran bordo mavili ekip, Başakşehir’in savunmadan pas yaparak çıkmasına engel olmaya çalıştı. Kaleci Muhammed Şengezer’in isabetsiz pası sonrası topu kapan Trabzonspor’da, Dorukhan Toköz ceza yayı önünde topla buluştu. Yıldız futbolcunun şutu üst direkten auta gitti. Dakikalar 32’yi gösterirken direğe takılan bu kez Andreas Cornelius oldu. Marek Hamsik’in savunma arkasına attığı müthiş pasa hareketlenen Danimarkalı forvet, kaleci Muhammed ile karşı karşıya kaldı. Cornelius’un aşırtma vuruşu üst direğe çarpıp auta gitti. Başakşehir ise, ilk yarıda rakip kaleye tek şut çekerek bu sezon ilk yarılardaki en düşük rakamı elde etti.

BAŞAKŞEHİR BASKIYI ARTTIRDI

İlk yarısı 0-0 beraberlikle biten maçın ikinci yarısına Başakşehir iyi başladı. Trabzonspor yarı sahasındaki etkisini arttıran konuk ekip, üst üste pozisyonlar yakaladı. Maçın 51. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Danijel Aleksic, sol çaprazdan kaleye şut çekti ancak kaleci Uğurcan Çakır kurtardı. Mücadelenin 60. dakikasında ise, Başakşehir yine gole yaklaştı. Ceza sahasının dışından, kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan çekilen şut çeken Alexandru Epureanu, defansa takıldı.

TRABZONSPOR PENALTI BEKLEDİ AMA…

Karşılaşmanın 80. dakikasında ev sahibi Trabzonspor penaltı bekledi. Sol kanattan yapılan ortayı arka direkte Hasan Ali Kaldırım uzaklaştırmak isterken, seken top eline değdi. Hemen yanındaki Siopis penaltı itirazında bulunurken, VAR odasıyla konuşan hakem Halil Umut Meler pozisyonun temiz olduğunu işaret etti. Kalan dakikalarda gol olmayınca mücadele 0-0 beraberlikle sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑