SPOR

Trabzonspor Sahasında Şoka Girdi

Spor Toto Süper Ligde 13. haftanın kapanış mücadelesinde Trabzonspor Eskişehirspora farklı mağlup oldu.

26 Kasım 2012 Saat: 22:14
Trabzonspor Sahasında Şoka Girdi
Trabzonspor Sahasında Şoka Girdi
Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın son maçında Trabzonspor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. 

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan mücadeleden galip ayrılan taraf 3-0'lık skorla Eskişehirspor oldu. Eskişehirspor'un gollerini 26. dakikada Diomansy Kamara, 29. dakikada Necati Ateş ve 65. dakikada Servet Çetin kaydetti. 

Bu galibiyetle Eskişehirspor, tarihinde ilk kez Trabzon deplasmanında galibiyet almış oldu. Bu sonucun ardından Trabzonspor 19 puanda kalırken, Eskişehirspor puanını 21'e yükseltti. 

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ 

Son 2 haftayı galibiyetle kapatan Trabzonspor, seyirci desteğini arkasında fazla bulamadı. Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde büyük boşluklar gözlenirken, 10 bin dolayında bordo-mavili taraftar takımlarını destekledi. Yaklaşık 50 kişilik Eskişehirspor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden karşılaşmayı izleyerek Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. 

ADRIAN TEKRAR 11'E DÖNDÜ 

Trabzonspor'da geçen hafta sakatlığı nedeniyle Orduspor maçında forma giyemeyen Adrian Mierzejewski, bu hafta sakatlığını atlattı ve Şenol Güneş ona ilk 11'de forma verdi. Güneş ayrıca Orduspor maçında sonradan oyuna girerek galibiyette etkili olan Halil ve Olcan'a bu kez ilk 11'de görev verdi. 

Bordo-mavililerde, Orduspor maçında ilk 11'de oynayan Sapara, Yasin ve Emre bu kez yedek kulübesinde kendilerine yer buldu. Trabzonspor'un takım kaptanı Tolga Zengin de sakatlığının ardından ligde 8 hafta sonra maç kadrosunda yer aldı. Eskişehirspor'da ise teknik direktör Ersun Yanal maça Boffin, Veysel, Servet, Diego, Dede, Hürriyet, Alper, Tello, Kamara, Necati, Malecki ilk 11'ini sürdü. 

TRABZONSPOR HAREKETLİ BAŞLADI 

Mücadelenin ilk dakikalarında Trabzonspor istekli ve etkili bir oyun ortaya koydu. Özellikle orta alandaki güzel paslaşmalarıyla dikkat çeken Karadeniz temsilcisi, bu oyununu hızlı da oynamaya çalışınca oyununu daha da iyileştirdi. 

Eskişehirspor'un ileriye çıkmasını orta alanda sürekli baskı yaparak engelleyen bordo-mavililer, bu bölümde gol bulmayı başaramadı. Eskişehirspor ise oyunun ilk bölümünde daha kontrollü bir oyunu tercih etti. Bu bölümde Trabzonspor'u daha çok kendi yarı sahasında karşılayan Eskişehirspor, atağa çıkmakta da zorlandı. 

ESKİŞEHİRSPOR DENGEYİ KURDU, GOLÜ BULDU! 

İlk yarının ortalarına gelindiğinde Eskişehirspor üzerindeki durgunluğu biraz attı ve oyuna ortak olmaya başladı. Hücuma daha organize şekilde çıkmaya başlayan Eskişehirspor, özellikle hızlı ataklarla etkili olmaya başladı. Maçın 26. dakikasında ise Eskişehirspor, Diomansy Kamara'nın kontra atakta attığı golle 1-0 öne geçmeyi başardı. Kendi yarı sahasından atağa çıkan Eskişehirspor'da Kamara, Diego'nun pasıyla ceza sahasında buluştu ve sağ çaprazdan golğ kaydetti. 

NECATİ TRABZONSPOR'U ŞOKA SOKTU! 

Eskişehirspor'un öne geçmesinin ardından Trabzonspor oyuna tekrar başladı fakat ilk golden sadece 3 dakika sonra Eskişehirspor farkı ikiye çıkartan golü buldu. Eskişehirspor'da Necati Ateş 29. dakikada ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluştu ve topun dibine girerek güzel bir gole imza atıp skoru 2-0 yaptı. 

Oyunun 2-0'a gelmesinden sonra her iki takım da hareketli bir oyunu tercih ederken, özellikle Trabzonspor farkı azaltmak için girişimlerde bulundu. Geride olan Trabzonspor topa daha çok sahip oldu ve oyunu Eskişehirspor yarı alanına yıkmak istedi fakat bunda pek başarılı olamadı. Buna rağmen Trabzonspor bazı fırsatlar yakalasa da bunları gole çeviremedi ve ilk yarıyı Eskişehirspor 2-0 önde kapattı. 

SERVET RESİTAL YAPTI! 

Trabzonspor rakip kalede golü ararken defansta da boşluklar veriyordu. Bunlardan birisinde Eskişehirspor defansının göbeğinde oynayan Servet Çetin 65. dakikada orta alandan topla geldi ve Trabzonspor ceza sahasına yöneldi. Güzel çalımlarla ileryen tecrübeli futbolcunun vuruşu savunmaya da çarparak ağlara gitti ve Eskişehirspor durumu 3-0 yaptı. 

KARŞILIKLI ATAKLAR SONUÇ VERMEDİ 

Maçın 3-0 olmasının ardından Trabzonspor'da moraller çok bozuldu ve Trabzonspor iyice oyundan düştü. Eskişehirspor ise topa daha çok sahip olmaya başladı ve atak girişimlerinde bulundu fakat bu ataklar sonuç vermedi ve maçta başka gol olmadı. Eskişehirspor deplasmanda Trabzonspor'u 3-0 mağlup etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑