MEDYA

TRT vatandaşları çıldırttı!

Devletin kanalı TRT 1, EURO 2016'nın en önemli maçında şifre koydu! Şampiyonayı açık kanalda izleyenler, TV karşısına geçince şok yaşadı.

11 Temmuz 2016 Saat: 12:52
TRT vatandaşları çıldırttı!
TRT vatandaşları çıldırttı!

Fransa ile Portekiz arasında oynanan EURO 2016 finalinde TRT büyük bir skandala imza attı. Portekiz’in büyük bir sürprize imza atarak ev sahibi Fransa’yı yenerek Avrupa şampiyonu olduğu final maçında şifre şoku yaşandı. Maçı seyretmek için ekranları başına geçen televizyon izleyicileri, şifre ile karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdılar. Vergiler ile yayın hayatını sürdüren devletin kanalı, böylece yüz binlerce lira topladığı vatandaşı parası ile rezil etti. Devletin kanalının bu tutumu büyük tepki çekerken, şifre maçın ikinci yarısında kaldırıldı.

Devletin kanalı, EURO 2016 öncesinde de şampiyonaya katılan takımların tanıtıldığı bir programda akıl almaz bir skandala imza atmıştı. Kanaldan yayınlanan Türkiye haritasında Trakya Bölgesi’nin yer almaması da tepkilere neden olmuştu.

EURO 2016’nın Digitürk ile birlikte Türkiye’deki yayıncısı olan TRT, final maçına şifre koyunca büyük tepki çekti. Portekiz ile Fransa arasında oynanan mücadele için TV karşısına geçen vatandaşlar, şifre ile karşılaşınca vergi ödedikleri devlet kanalına isyan ettiler.

GERİ ADIM ATTI

Final maçının şifreli yayınlanmasına sadece vatandaşlar tepki göstermedi. AKP’lilerin de durumu eleştirmesi, kanalın geri adım atmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Twitter hesabından “Devlet kanalı TRT1, ne olursa olsun böyle bir final maçına şifre ko-ya-maz. Koyarsa da kimseye izah edemez!” diye yazdı. AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan da “Şifreli yayın ne Allah aşkına eyyy TRT?” diye tepki gösterdi. Bu tepkilerden sonra maçın birinci yarısını şifreli veren kanal, geri adım atarak şifreyi kaldırdı.

Konu ile ilgili maç öncesi açıklama yapan kanal yetkilileri “UEFA ve EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası yayıncı kuruluşları arasındaki sözleşme gereği EURO 2016 final müsabakasının uydu yayınına şifre koymak zorunda olduğumuzu bildirir, anlayışınız için teşekkür ederiz” diyerek durumu açıklamaya çalıştılar. Ancak tepkiler dinmeyince şifre kaldırıldı ve nomal yayına geri dönüldü.

Televizyonlarını uydu aracılığıyla izleyenler, ilk 45 dakika şifreye takılırken; Digitürk, DSmart ve Tivibu gibi özel yayın kutularına sahip olan vatandaşlar, karşılaşmayı izleyebildi. Maçın ilk yarısında şifreye takılarak dev mücadeleyi kaçıran birçok futbolsever, kanala tepkilerini Twitter hesaplarından şu şekilde gösterdi:

 Takip et
ahmetcakar @ahmetcakar1

Yahu TRT kaldırın şu şifreyi maçı izleyemiyoruz

 Takip et
Yunus Aydın @yunusaydincom

Yüzlerce lira vergi ödeyip, faturalara bile TRT vergisi öderken, final maçına şifre koymak.. Yazıktır, günahtır.

 Takip et
Ali ENGİN @aliengin1903

Ey sevgili TRT final maçına kadar maçlar şifresizdi,final maçında neden şifreye girdi ? Vatandaşın final maçını izlemesi neden engel konuldu

 Takip et
Hakan Hepcan @hakanhepcan

Trt şifresi nedir? Bizim vergilerimizle işleyen bir devlet kurumu değil mi bu, ayıptır.

 Takip et
yener @gunduzfeneri

trt'de #POR #FRA maçı seyretmenin değerini bilin, tv karşısında düzgün oturun. maçı, (vergilerimizden) 278 bin ₺ maaş alan spiker anlatıyor

 Takip et
Mustafa Çörekci @mustafacorekci

#Euro2016Final maçına şifre Koyan TRT 1... O kafanıza göre kestiğiniz vergilerin karşılığı bu mu?
Resmi kanal milleti sömürüyor alenen....

 Takip et
Lucien Favre @FavreBasgan

Yeni Türkiye'de 2016'nın Temmuz ayında Türkiye'de TRT 1 izlenemiyor Abv

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑