MEDYA

TRT'den Hz. Davut Heykeline Sansür!

TRT sansürlerinden Michelangelo'nun Hz. Davut heykeli de nasibini aldı

19 Şubat 2013 Saat: 09:16
TRT'den Hz. Davut Heykeline Sansür!
TRT'den Hz. Davut Heykeline Sansür!
TRT 1'de gece yayınlanan "Son Umut" filmindeki heykel mozaiklendi
TRT'nin son dönemde gündemden düşmeyen sansür uygulamasına geçen çarşamba 01.35'te ekrana gelen, orjinal ismi "Children of Men" olan "Son Umut" filmi de eklendi. TRT 1'de 13+ yaş sınırıyla yayınlanan ve başrollerini Clive Owen, Michael Caine, Ed Westwick ve Julianne Moore'un paylaştığı filmde, Rönesans sanatçısı Michelangelo'nun 1500'lü yılların başında yaptığı Hz. Davut heykelinin cinsel organı mozaiklendi.
TRT önceki hafta 13+ yaş sınırı uyarısıyla ekrana getirdiği başrollerini Russell Crowe'la Christian Bale'in paylaştığı "3.10 Yuma Treni" filminde 60 saniye süren bir sahnede kadın oyuncunun açık olan sırtını tamamen mozaiklemişti.
Varlıer uyarılmıştı
Aynı günlerde oyuncu Ayça Varlıer, TRT Okul'da konuk olduğu programa çıkmadan önce kıyafet uygulaması konusunda uyarıldığını ve TRT'de sıfır kolla köprücük kemiğine kadar olan yakaların yasak olduğunu açıklamıştı.
TRT'nin sansüründen nasibini alan Hz. Davut heykelinin peygamberi çırılçıplak ve sünnetsiz olarak gösterildiği için yüzyıllardır tüm dünyada muhafazakar çevrelerin tepkisini çektiği, kopyasının bile Kudüs'e kabul edilmediği biliniyor.
Sosyal medya çalkalandı
Michelangelo'nun üç yıllık çalışmanın ardından 1504 yılında tamamladığı 5 metre boyundaki heykel, Davut'un sapanıyla attığı tek taşla dev Goliath'ı öldürmesini yani büyükdükalığın çevresindeki diğer krallıklara karşı gücünü simgeliyor. TRT'nin Hz. Davut heykelini sansürlenmesi sosyal medyada da yankı buldu. Konuyla ilgili "Hızını alamayan TRT, peygamberleri de sansürlemeye başlamış", "TRT'den yeni bir sansür daha", "TRT'de sansür üstüne sansür" gibi yorumlar yapıldı.
Heykel sansürü tartışması geçen günlerde FOX'un "Yer Gök Aşk" dizisinde de gündeme gelmişti. Dizinin bir sahnesinde abajurun gövdesindeki kadın heykelinin göğüsleri, uçları belirgin olduğu için mozaiklenmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑