MEDYA

TRT'nin usulsüzlükleri ortaya çıkardı, görevden alındı

TRT’nin usulsüzlüklerini rapor ettiği için görevden alınan TRT başmüfettişinin yaşadıkları meclis gündemine taşındı

24 Şubat 2013 Saat: 09:48
TRT'nin usulsüzlükleri ortaya çıkardı, görevden alındı
TRT'nin usulsüzlükleri ortaya çıkardı, görevden alındı
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek TRT başmüfettişinin TRT’nin çeşitli birimlerinde yapılan usulsüzlükleri rapor etmesi sonrası görevden alınmasını TBMM gündemine taşıdı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması isteği ile soru önergesi veren CHP’li Dibek TRT’nin ilk kadın müfettişi olan, 24 yıldır tek bir disiplin cezası almayan Şeniz Erol Çöl, TRT’de yaptığı teftiş sırasında bazı usulsüzlükler saptayınca hakkında “Amire saygısızlık ve iş arkadaşına sözlü sataşma”dan soruşturma açıldığını ifade ederek, “soruşturma sonunda disiplin cezası verilen Çöl’ün unvanı da elinden alınmıştır” dedi.
Önergenin gerekçesinde başmüfettiş Çöl’ün, yaptığı teftiş sırasında bazı usulsüzlükleri tespit ederek ve bunlarla ilgili olarak inceleme yapılarak soruşturma açılmasını istediğini kaydeden Dibek, hazırladığı rapor nedeniyle Şeniz Erol Çöl’ün, Teftiş Kurulu Başkanı Fethi Fırıncı ve başmüfettişlerden İsmail Kılıç ile tartıştığını belirtti. Fırıncı ve Kılıç, Çöl’ün kendilerine hakaret ettiğini öne sürerek şikâyetçi olduğu ve Şeniz Çöl hakkında “Amire saygısızlık ve iş arkadaşına sözlü sataşma” gerekçesi ile soruşturma açılarak disiplin cezası verildiğinin altını çizen Dibek, “Ayrıca Çöl’ün teftiş sırasında tespit ettiği usulsüzlüklerle ilgili olarak hazırladığı tutanak ve raporla ilgili ayrı bir soruşturma daha açmış ve soruşturma usule, teamüle aykırı olarak kıdemli başmüfettişlere değil 7 ay önce müfettiş olan Zafer Ünsal ve Fatma Dolmacı’ya verilmiştir. Ünsal ve Dolmacı’nın hazırladığı rapor sonucu, Çöl “Haksız ve belgesiz suç isnadında bulunduğu” gerekçesi ile başmüfettişlikten alınarak Ankara Radyosu’nun Araştırmacı kadrosuna atanmıştır.” dedi.
Dibek önergesinde, “Şeniz Erol Çöl’ün hazırlamış olduğu raporda hangi usulsüzlükler tespit edilmiştir? Raporun içeriği nedir? Çöl’ün raporunda talep ettiği soruşturmalar açılmış mıdır? Çöl’ün raporunda yer alan konular taşeron şirket personelinin TRT’nin asli işlerinde çalıştırılması, temizlik ihalesi ile alınan işçilerin yayın ve idari işlerde çalıştırılması ve dış yapımların fazlalığı ile bunlara yapılan ödemeler midir? Çöl’ün raporunda değinilen usulsüzlükler Sayıştay’ın 2011 raporuna yansımış mıdır? Çöl’ün unvanının alınma sebebi tam olarak nedir? Hazırlanan raporda neler yazmaktadır? 24 yıldır hiç disiplin cezası almamış Çöl’ün başmüfettişlik unvanının 2 yeni müfettişin raporu ile alınması doğru mudur? Çöl’ün hazırladığı rapor sonrasına bunların başına gelmesi, usulsüzlüklerin korunması ve bir mobbing uygulaması değil midir?” sorularını yöneltti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑