DÜNYA

Trump zamanın Firavunudur

ABD Başkanı Trump, Ulusal Yahudi Cumhuriyetçi Koalisyonu'nun Las Vegas'taki kongresindeki konuşması sırasında, "Genç Amerikalı Yahudiler" adlı Yahudi STK'ya bağlı bir grup genç tarafından protesto edildi.

8 Nisan 2019 Saat: 11:58
Trump zamanın Firavunudur
Trump zamanın Firavunudur

ABD Başkanı Donald Trump, Ulusal Yahudi Cumhuriyetçi Koalisyonu'nun (RJC) Las Vegas'taki kongresindeki konuşması sırasında Yahudi gençler tarafından israile verdiği destekten dolayı protesto edildi.

Trump, Las Vegas'ın işgal rejimi israil yanlısı bir kuruluş olarak bilinen RJC kongresinde konuştu. 

Trump'ın konuşması sırasında "Genç Amerikalı Yahudiler" adlı Yahudi sivil toplum kuruluşuna bağlı bir grup genç ayağa kalkarak ABD liderini protesto etti. 

Gençler, "Yahudiler, 'işgal hastalıktır' demek için burada. Yahudiler, 'beyaz ırkçılık' hastalıktır demek için burada." diyerek slogan attı. 

Kısa sürede salon karışırken Trump konuşmasına ara verdi. 

Salondaki bazı kişilerin tepki gösterdiği grup ayrıca İbranice "Bu dünyayı sevgi ile inşa edeceğiz" anlamına gelen "Olam Chesed Yibaneh" sloganlarını attı. 

Genç Amerikalı Yahudiler'den yapılan yazılı açıklamada, "Trump, modern zamanın Firavun'udur. Toplumumuza işgal ve beyaz ırkçılık hastalıklarını reddetmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı 

RJC'nin Trump ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu desteklemesinin Musevi ahlak geleneğine aykırı olduğuna dikkati çekilen açıklamada, RJC'nin Trump ile Netanyahu'nun ırkçı ve şiddet yanlısı gündemine siyasi bir kılıf uydurarak dünyayı ve Yahudi toplumunu tehlikeye düşürdüğü kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑