GÜNCEL

TSK’den büyük operasyon

Hakkari'de 27 terörist öldürüldü, 30 terörist yakalandı

2 Eylül 2016 Saat: 17:49
TSK’den büyük operasyon
TSK’den büyük operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri Halkkari Çukurca'da 30 teröristin yakalandığını, 27 teröristin de öldürüldüğünü açıkladı. Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon ve çatışmalar sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, Çukurca'da 30 teröristin yakalandığını, 27 teröristin de öldürüldüğü yer aldı.

Uçakların da destek verdiği çatışmalarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 27'ye yükseldi. Çatışmalarda 1 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Şehidin Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi olduğu öğrenildi.

Çukurca'nın Çağlayan Köyü Seni Tepe ve Kale Tepe bölgelerinde 2'nci Komando Tugay Komutanlığı tarafından sürdürülen operasyonlar devam ederken, öldürülen PKK'lı sayısının da 27'ye yükseldiği belirtildi. Yetkililer, teröristlerden 5 doçka ele geçirildiğini bildirdi. Sürdürülen operasyonlarda 1 askerin de yaralandığı belirtildi. Yaralı asker sayısının 7'ye çıktığı ve bu askerlerin tedavilerini sürdüğü belirtilirken, hava destekli operasyonlar ise devam ediyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bugün valiliğin yaptığı ilk açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"İlimiz Çukurca İlçesi Çağlayan Köyü Seni Tepe ve Kale Tepe bölgesinde 2'nci Komando Tugay Komutanlığı görevlilerimizce 02.09.2016 günü saat 05.35 sıralarında devam eden operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarınca ağır silahlar ile saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizin saldırıya anında karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma neticesinde Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı 1 (bir) askeri personelimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, 6(altı) askeri personelimiz ise yaralanmıştır. Yaralı askeri personellerimiz helikopter ile Hakkari Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavilerine başlanılmış olup, yaralı askeri personellerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun. Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek yakın hava desteği sağlanmış bölge ateş altına alınmıştır. 20 (yirmi) bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu da yaralanmıştır. Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

UÇAKLAR OPERASYON DÜZENLEDİ

Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla Çukurca kırsalına düzenlenen 3 hava harekatında bir teröristin etkisiz hale getirildiği, 5 doçka mevzisi ile teröristlerin barındığı 2 mağaranın imha edildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, anlık istihbaratların değerlendirilmesi sonucu 08.37-08.49, 11.27-12.47 ve 13.37-14.20saatlerinde Çukurca kırsalına Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla 3 hava harekatı düzenlendi.

Hava harekatlarında bölgede tespit edilen bir bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 5 Doçka mevzisi ve içinde teröristlerin barındığı 2 mağara imha edildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları, emniyetle üslerine döndü.

ŞEHİT EŞİ ACI HABERİ ALDI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'lılarla girilen çatışmada piyade uzman çavuş Kadir Çelebi'nin şehit olduğu haberi, eşi Aslıhan Çelebi'ye memleketi Yozgat'ta verildi. 2 yaşında kızı olan Aslıhan Çelebi, bayram için geldiği Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki baba evinde eşinin şehit olduğu haberini aldı. Kendisi de bayramda memleketi Yozgat'a gelmeyi planlayan Şehit Uzman Çavuş Kadir Çelebi'nin şehadet haberini alan Aslıhan Çelebi, yakınlarıyla birlikte karayoluyla Kayseri'ye gitti. Damadının şehit olmasından büyük üzüntü duyan Ceylani Koçer, "Acı haber çabuk geliyor. Vatanımız, milletimiz sağ olsun. Allah şehitlik mertebesine ulaştırdı" dedi. Şehit uzman çavuş Kadir Çelebi'nin cenazesinin uçakla bugün saat 17.00'de Van'dan Kayseri'ye getirileceği ve yarın ailesinin yaşadığı Kayseri'de son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑