GÜNCEL

TSK'da cinsel saldırı skandalı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bir uzman çavuşun çok sayıda askere cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

24 Temmuz 2013 Saat: 16:19
TSK'da cinsel saldırı skandalı
TSK'da cinsel saldırı skandalı
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda bir uzman çavuşun çok sayıda askere, üst-ast ilişkisi içinde cinsel saldırıda bulunduğu, skandalın tacize uğrayan 10 askerin şikayetiyle ortaya çıktığı iddia edildi. 

Son.tv’den Ömer Adıyaman’ın haberine göre, 28 Aralık 2012 tarihinde sözlü ve fiili tacize uğrayan erlerin şikayet etmesi üzerine ortaya çıkan olay sonrası Uzman Çavuş V. A. hakkında Kuzey Deniz Saha Komutanlığı askeri savcılığı tarafından iddianame hazırlandı. 

‘EMİR-KOMUTA’ ZİNCİRİNİ KULLANDI 
İddianameye göre V. A., Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’na bağlı gemideki görevi sırasında astları konumundaki erlere, emir / komuta zinciri çerçevesinde seri olarak cinsel tacizde bulundu. Tacize uğrayan erlerin uğradıkları saldırıları uzun süre şikayet konusu etmedikleri, tacizlerin dayanılmayacak noktaya gelmesi üzerine üstlerine durumu anlattıkları da iddianamede yer aldı. 

10 ER ŞİKAYETÇİ OLDU 
Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’nda bağlı Vardabandra isimli gemide görevli kıdemli Uzman Çavuş V. A., emrinde bulunan erler A. K., Y. B., M. Ç., M. C. B., S. H., M. A., M. Y., T. K., Ö. E. ve S. K. tarafından şikayet edildi. Erler, askeri savcılığa verdikleri ifadelerde görev yeri olan gemiye katılmalarından birkaç ay sonra üst komutanları olan V. A.’nın hem sözlü hem de fiziksel cinsel saldırı ve tacizlerine uğradıklarını öne sürdüler. 

İfadelerde, V. A.'nın kendilerini elle taciz ettiği, yanak ve boyun bölgesini öptüğü ve erkek cinsel organı şeklindeki oyuncak ile kendilerine sürekli şaka yaparak taciz ettiğini öne süren erler, bu durumu uzun süre ast-üst ilişkisi nedeniyle şikayet konusu etmediklerini belirttiler. 

TUTUKLU YARGILANIYOR 
Şikayetler üzerine Uzman Çavuş V. A. hakkında "Cinsel saldırı", "Cinsel taciz" ve "Hizmet ilişkisinden sağladığı nüfusu kötüye kullanmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından dava açıldı. "Astına hakaret etmek ve kötü davranmak" suçundan hazırlanan iddianname görevsizlik kararıyla İstanbul Boğaz Komutanlığı'na gönderildi.

Olayların ortaya çıkmasıyla ifadesi alınan V. A. 24 Ocak 2013 tarihinde tutuklanarak 1. Ordu Komutanlığı Askeri Ceza ve Tutukevi'ne konuldu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑