GÜNCEL

Tunceli'de PKK'ya büyük operasyon

Tunceli'de kış üstlenmesine giren PKK'lılara operasyon başlatıldı...

15 Aralık 2012 Saat: 13:28
Tunceli'de PKK'ya büyük operasyon
Tunceli'de PKK'ya büyük operasyon

Tunceli'de kış üstlenmesi hazırlığındaki PKK'lı gruplara yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Merkeze bağlı Kutudere, Roj Deresi, Zel Dağı ve Alacık kırsalında kış üstlenmesi hazırlığında olan ve 40–50 kişilik iki ayrı PKK'lı grubun teknik takip ile yerlerinin tespit edilmesinin ardından geniş çaplı operasyon yapıldı. Sabah erken saatlerinden itibaren Tunceli Jandarma Komutanlığı ve 4.üncü Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı çok sayıda askeri birlik bölgeye sevk edildi. Skorkski helikopterlerin yoğun bir şekilde bölgeye sevk ettiği askerler tarafından düzenlenen operasyonda, Kobra helikopterleri Roj Deresi'nde bölgeyi yoğun bir şekilde ateş altına aldı. Aynı bölgeye yakın bir yerde bulunan Alacık kırsalında başka bir grubun kış üstlenmesi için hazırlık yaptığı yönünde bilgi alınması üzerine ise bu bölgede de havadan indirme yapılarak operasyon başlatıldı.

Yoğun helikopter hareketliliğinin yaşandığı operasyon bölgesinde PKK'nın sık kullandığı vadiler havadan bombalanıyor.

BİNGÖL'DE 6 SIĞINAK İMHA EDİLDİ

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucu bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 6 sığınak tahrip edildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, bölücü terör örgütü mensuplarının kış üstlenme bölgelerine yönelik olarak yapılan çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Bölücü terör örgütünün kış üslenme bölgelerini bulup, sığınak ve depolarını imha etmek ve etkisiz hale getirmek maksadıyla, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı 13 Aralık günü başlatmış olduğu operasyon neticesinde; Bingöl merkez kırsalı, Ortaçanak köyü ve Genç ilçesi Yeniyazı köyü mülki sınırları içerisinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait 6 adet sığınak bulunarak tahrip edilmiştir.'' ifadeleri kullanıldı.

Sığınaklarda yapılan aramalarda, 5 kilogram amonyum nitrat, 1 adet tahta ranza, 1 adet battaniye, 1 adet çanta, 2 çift ayakkabı, 5 metre naylon, 1 adet panço, 10 kilogram çeşitli yiyecek malzemesi, giyecek, kullanım ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin ise olay yerinde imha edildiği bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑