YAŞAM

Tunceli'de Ünlü Mankenlerden 'Munzur'un Sessiz Çığlığı' Defilesi

TUNCELİnin Pertek İlçesinde modacı Gülendam Ergenin hazırlayıp Munzurın sessiz çığlığı adını verdiği yöresel ve otantik kıyafetler ünlü mankenlerle sunuldu

27 Temmuz 2012 Saat: 18:48
Tunceli'de Ünlü Mankenlerden 'Munzur'un Sessiz Çığlığı' Defilesi
Tunceli'de Ünlü Mankenlerden 'Munzur'un Sessiz Çığlığı' Defilesi

TUNCELİ'nin Pertek İlçesi'nde modacı Gülendam Ergen'in hazırlayıp 'Munzur'ın sessiz çığlığı' adını verdiği yöresel ve otantik kıyafetler ünlü mankenler tarafından sunuldu. Tunceli'ye ilk kez gelen mankenler tedirginlik yaşamadıklarını belirtirken, defileyi yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Tunceli'de 12'incisi düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Pertek İlçesi'nde Tuncelili modacı Gülendam Ergen'in tasarlayıp 'Munzur'un sessiz çığlığı' adını verdiği defile düzenlendi. Defileye mankenler Merve İldeniz, Ece Gürsel, Yeliz Öney'in de aralarında bulunduğu 12 manken katıldı. Pertek Termal Otel tesislerinde düzenlenen ve 50 yöresel, otantik kıyafetin sunulduğu defileyi Tunceli, Elazığ başta olmak üzere çevre yerleşim birimlerinden gelen ve aralarında ilk kez bir defile izleyen yaklaşık 2 bin kişi ilgiyle izledi.

Modacı Gülendam Ergen, Tunceli'nin yıllardır hep ihmal edildiğini öne sürerek, "Batı'dan farklı bakış açısı var. Bunu üzülerek izliyordum ve Tunceli'nin sesinin Batı da daha olumlu ve güzel duyulması için defilemizin adını Munzur'un Sessiz Çığlığı olarak kararlaştırdık. İlk defilemi yörenin tanıtılması için memleketimde yapmak istedim. İnsanların gelip burayı görmelerini istedim. Umarım güzel olur ve arkası da gelir. Buranın sadece terörle anılmasını istemiyorum. Manken arkadaşlara buraya geldikleri için de teşekkür ediyorum, ilimizin bölgemizin güzellikleri bu çığlıkla Türkiye’ye duyurulsun istedim" dedi.

'TEDİRGİNLİK YAŞAMADIK'

Eski ünlü mankenlerden Merve İldeniz, mankenliği bıraktıktan sonra hayır işi olmayan hiç bir defileye katılmadığını belirterek, Tunceli adını duyunca büyük bir heyecanla geldiğini söyledi. İlk kez Tunceli'ye geldiğini belirten İldeniz, "Nasıl bir yer olduğunu merak ediyordum ve çok şaşırdım, çok beğendim. Daha kurak, daha çorak, daha ağaçsız bir yer bekliyordum. Beni bayağı şaşırttı. Termal tesis de beni çok şaşırttı. Bütün gün Tunceli'nin nimetlerinden yararlandım. İnşallah tekrar gelmek kısmet olur. Özet olarak, burayı çok sevdiğimi söylüyorum" dedi.

Manken Ece Gürsel, teklif geldiğinde hiç düşünmeden 'evet' dediklerini belirterek, "Buranın sadece terörle anılmamasını, burada bir hayat olduğunu ve çok da güzel bir hayat, çok da güzel bir şehir olduğunu görmek ve insanlara da bunu göstermek istedik. Bizim de çorbada ufacık da olsa bir tuzumuz olmuşsa ne mutlu bize. Biz son derece mutlu ayrılıyoruz" dedi.

Tunceli'ye ilk kez geldiğini söyleyen manken Yeliz Öney de gelirken bir tedirginlik yaşamadığını belirtti. Öney, "Kesinlikle tedirginlik yaşamadığım gibi hiç kimsenin de Tunceli'ye gelirken tedirginlik yaşamasına gerek yok. Gelmeden olaylar olmuş denildi bazı arkadaşlar da tedirginlik yaşandı doğal olarak. Türkiye'nin her yeri bizim memleketimiz. Burada insanlar hayatlarına çok güzel devam ediyorlar, bazı kötü olaylar olsa bile. Ben kendi adıma söyleyeyim buraya gelirken en ufak bir tedirginlik yaşamadım. Ben İzmir'e ne kadar gönül rahatlığıyla gidiyorsam, Ankara ve Antalya'ya defileye gidiyorsam buraya da öyle gönül rahatlığıyla geldim. Gelirken de tedirgin olmadım" dedi.

Defilenin ardından Tuğba Özay, bir konser verdi. Defileye katılan mankenler kendilerini izleyen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑