GÜNCEL

Turgut Özal'ın tedavisi bile öldürücü

Turgut Özal’ı zehirlemekle suçlanan Ergenekon davasının da sanığı emekli general Levent Ersöz hakkındaki iddianame kabul edildi. Özal’a uygulanan tedavinin dahi öldürücü nitelikte olduğu belirtildi.

17 Nisan 2013 Saat: 11:34
Turgut Özal'ın tedavisi bile öldürücü
Turgut Özal'ın tedavisi bile öldürücü
 Hastanede verilen Sodyum Bikarbonat sağlıklı insanın hayatını bile tehlikeye sokar.

♦ Kanında normalin 3 katı fosfor ölçüldü. Uygulanan tedavi bile ölümsonucu doğurabilir. 

♦ Ölümünden sonra tedavi amaçlı olmayan tetkiklerin yapıldı. Dosyasında rastlanmadı.

♦ Ölüm raporunda ‘Kardiyak Arrest”, gömme izin kağıdında ise ‘Kalp yetmezliği” yazıldı.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal suikastına ilişkin iddianame Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin tarafından hazırlanan iddianamede Özal’ın ölümü 1993 yılında gerçekleşen ve aydınlatılamayan bir dizi fail-i meçhul olayla bağlantılı olarak değerlendirildi. Savcı,Özal’ın ölümünün ardından vücudunda tespit edilen Sodyum Bikarbonat ile Fosfor miktarlarının öldürücü düzeyde olduğuna ve bu hususların incelenmediğine dikkat çekti.

NEDEN 3 AYRI ÖLÜM SEBEBİ 

65 sayfalık 3 kısımdan oluşan iddianamede Özal’ın Hacettepe Hastanesi’nde yapılanmüdahalelerin ardından öldüğüne dikkat çekildi.Kalbi duran Özal’ı hayata döndürme (Resustasyon) sırasında verilen Sodyum Bikarbonatın sağlıklı bir insanı dahi hayati tehlikeye sokacak seviyede olduğuna vurgu yapıldı.Özal’ın hastanedeki tetkiklerde normali 2,3- 7 mg/dL olması gereken kanındaki fosfor seviyesinin 12.8mg/dL olarak ölçüldüğü belirtildi.

Verilen sodyum Bikarbonatın kandaki fosformiktarını artırabileceği ancak bu artışın 3 kat olmasının mümkün olmadığı kaydedildi. Savcı tedavinin bile ölüm sonucu doğurabileceğine dikkat çekti. Ölüm raporunda ise Koroner Arter Hastalığı ve Kardiyak Arrest olarak yazılan Özal’ın ölüm sebebi gömme izin kağıdında ise kalp yetmezliği olarak belirtildi. Bu hususa dikkat çekilen iddianamede her iki belgede, ne için birbirinden farklı klinik terimlerin kullanıldığının anlaşılamadığı bildirildi.

Kalp yetmezliği ve Kardiyak Arrestin kesin ölümnedeni olarak değerlendirilmesinin mümkün olmadığı ayrıca Özal’ın hastaneye geldiği andan ölümünün gerçekleştiği ana kadar yapılan tıbbi tetkiklerde ölüm sebebi olarak belirtilen her iki rahatsızlığı da gösterir her hangi bir tıbbi bulguya kayıtlarda rastlanmadığının altı çizildi.

TETKİKLER DOSYADA YOK

Zirve Yayınevi Davası gizli tanığı İlker Çınar’ın Adli Tıp Raporundan 10 ay önce verdiği ifadenin hatırlatıldığı iddianamede, Özal’ın ölümünden sonra tedavi amaçlı olmayan tetkiklerin yapıldığı ve bu tetkiklere hasta dosyasında rastlanmadığı aktarıldı. İddianamede Hacettepe’de görevli Doç. Dr. Cumhur Özkuyumcu’nun, “Özalın kan örneği üzerinde birden çok test yaptığını Özal’ın hasta dosyasında bulunan test sonuçları arasında o gün kendilerinin çalıştıkları test sonuçlarının bulunmadığını” söylediği ifadelere de yer verildi.

İddianamede Zirve davasında diğer gizli tanık Selçuk’un Savaş Yarbay olarak belirttiği kişinin kendisine, Turgut Özal’ın ölümünün zehirlenme yoluyla düzenlenen planlı bir suikast olduğunu” söylediğine de yer verildi.

Ersöz için hazırlanan iddianamede Ersözün ifadesine de yer verildi. Ersöz suçlamaları reddetti. Ersöz, hiçbir yasadışı faaliyetinin olmadığını belirterek şunları söyledi: TUSHADve JİTEMdiye bir yapılanma yoktur.Gizli tanıklar tarafından söylenen bizler başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapmış kişiyi zehirletiriz sözleri tamamen iftira ve yalandır.”

EŞREF BİTLİSTE DE SUİKAST ŞÜPHESİ 

1993 yılındaki şüpheli olaylara de yer verilen iddianamede, Resmi açıklamada dönemin JandarmaGenelKomutanı Eşref Bitlis’in uçağının buzlanma nedeniyle düştüğü belirtilse de olay sonrası toplanan kanıtlar, bunun bir suikast olduğu şüphesini ortaya koymuştur.” satırlarına yer verildi. 1993’teÖzal’ın başlattığı çözümsürecinin faili henüz tespit edilemeyen 33 er olayı sonrası sona erdiği hatırlatıldı. İddianamede dönemin failimeçhul cinayetleri ileMadımak yangını, Başbağlar katliamına dikkat çekildi.

ÖZAL’I İNDİREN GÜÇ OLDUĞUNU UNUTMAYIN

İddianamede Ergenekon davası kapsamında Özal’la ilgili bölümlere de yer verildi. 282. Sayfasında İşçi Partisi’nden elde edilen “prov mekt oğuz” isimli word sayfası içerisinde Öcalan’ın avukatı ve özel kuvvetlerde görevli olduğu belirtilenOğuz’un konuşmaları dikkat çekti.Oğuz’un konuşmalarda biz sizi protokolden sonraÖKK’nın 2. Başkanına götüreceğiz. Karargahta görüşeceksiniz.Onunla böyle rahat konuşamazsınız.Özal’dan iyi bir şekilde söz edemezsiniz.Özal’ı indiren güçle konuştuğunuzu unutmayacaksınız.Özal için Ermeni köpeği Kürt eniği gibi laflar duyabilirsiniz” ifadelerini kullandığı belirtildi.

ÖZAL ÖLÜRSE DARBE OLMA

TurgutÖzal’ın kendisine düzenlenen suikastın üzerine gittiğine yer verilen iddianamede, Ergenekon belgelerine göre,Demirel ve İnönü’nün öldürülmesi durumunda ordunun yönetime el koyacağı tahmininin dile getirildiği, Özal ve Mesut Yılmaz öldürülürse böyle bir durumun söz konusu olmayacağının vurgulandığı dokumanlar olduğu belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑