TURİZM

Turizmciler rotayı Azeriler’e çevirdi

Turizm sektörü alternatif pazar arayışlarına hız verdi. Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle kötü günler yaşayan turizmciler rotayı Azerbaycan’a çevirdi.

28 Nisan 2016 Saat: 22:14
Turizmciler rotayı Azeriler’e çevirdi
Turizmciler rotayı Azeriler’e çevirdi

Turizmciler rotayı Azeriler’e çevirdi

Antalya’nın Azeriler için uygun bir konsept olduğunu belirten sektör yetkilileri, bu yıl için en az yüzde 10 Azeri turist artışı beklendiğini belirtti. Son olarak Güney  Amerika, Güney Afrika ve Azerbaycan fuarlarına katılan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) yönetimi, yeni pazarların geliştirilmesi konusunda somut mesajlar verdi. Bakü’de gerçekleştirilen AITF fuarıyla ilgili izlenimlerini paylaşan TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Uygar Koçaş, Azerbaycan pazarının potansiyel olduğunu anlattı.

Koçaş, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Azerbaycan bizimle aynı dili konuşan ve kültürel olarak da bize çok yakın bir pazar. Azerbaycan’da en çok ziyaret edilen destinasyon Türkiye. Sonuç olarak, tatil alanında hâlâ Antalya, Azeri pazarı için özellikle kaliteli her şey dahil konsepti ile rakipsiz. Yine de tanıtım  faaliyetlerimizin özellikle İstanbul, Kapadokya ve Azerbaycan pazarını hedefleyen diğer şehirlerimiz için ara verilmeden devam ettirilmesi çok önemlidir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑