TURİZM

Turizmcilerde endişeli bekleyiş sürüyor

Rusya krizinden sonra Avrupa'dan da umudu kesilen sektörde yaz sezonunda kaç otelin kapanacağı, kaç otelin el değiştireceği tartışılıyor

25 Ocak 2016 Saat: 17:18
Turizmcilerde endişeli bekleyiş sürüyor
Turizmcilerde endişeli bekleyiş sürüyor

Rus uçağının düşürülmesi, ardından İstanbul Sultanahmet'te IŞİD terör örgütünün canlı bomba eyleminde 10 Alman turistin ölümü nedeniyle Türkiye 2016 yılına, turizmde iki ana pazarı Almanya ve Rusya'da riskin zirve yaptığı ortamda girdi.

 

Sektör bir yandan, bu düzeydeki riske yönelik önlem olarak ne yapılabileceğini tartışırken, diğer yandan da bu yıl kapanacak ve yaz sezonunda hizmete açılmayacak otelleri tartışmaya başladı.

 

Konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da ulaştırıldığı, bakanlığın ise hangi bölgede hangi tesisin hangi gerekçeyle sezonda hizmete girip girmeyeceği, açık ya da kapalı olması konusuna karışmak istemediği öğrenildi.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hangi bölgede hangi tesisin hangi gerekçe ile açılması ya da kapanmasına her tesisin kendi başına karar vermesi gerektiğini, buna kimsenin karışamayacağını söyledi.

 

Konu Rusya krizinden dolayı en ağır darbe yiyen Kemer bölgesindeki bazı oteller tarafından gündeme getirildi. Kemer'deki otelciler sorunun yalnız kendileri ile ilgili olmadığını başta İstanbul Sultanahmet'teki oteller olmak üzere diğer bölgelerde de yaşandığını söylüyor.

Bu arada Kemer dışında diğer bölgelerde de kriz nedeniyle bu yaz çok sayıda otelin borçlarından dolayı el değiştireceği belirtiliyor.

Kemer'deki otelciler, Kemer'in Rus ağırlıklı bir bölge olduğu Rus uçağının düşürülmesi ile işlerin tamamen kesildiğini, doğan boşluğu dolduracak bir pazar bulunmasını da hemen olmayacağından hareketle bu yaz tesisi açmama önerisinde bulundu.

 

Yaz döneminde karşı karşıya kalınacak sıkıntının şimdiden belli olduğunu belirten Kemer'li otelciler, soruna şimdiden ortak çözüm bulunması gerektiğini savunurken, sorunun diğer bölgeler ve şehir otelleri dahil bütün sektörün sorunu olduğunu söylüyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑