TURİZM

Turizmde Güçlü TÜRSAB, Bursa’dan yola çıktı

Turizmciler tabanda birlik için Güçlü TÜRSAB oluşumunu başlattı. Turizm sektöründe faaliyet gösteren turizm ve seyahat acenteleri Güçlü TÜRSAB çatısı altında Bursa’da buluştu

28 Mart 2016 Saat: 17:15
Turizmde Güçlü TÜRSAB, Bursa’dan yola çıktı
Turizmde Güçlü TÜRSAB, Bursa’dan yola çıktı

Türkiye ve dünyada yaşanan küresel terör olayları başta olmak üzere bölgede yaşanan krizler ve sektörde yaşanan sorunlar sebebiyle zor günler geçiren turizm sektörü, Güçlü TÜRSAB oluşumu altında çıkış yolu aramak amacıyla çalışma başlattı.

TEK ÇATI ALTINDA

Rusya krizi ve terör olayları ile büyük sıkıntı çeken seyahat acenteleri kendilerini yalnız bırakan TÜRSAB yönetiminin değişmesi için kongreye iki yıla yakın süre kala Bursa’da “Birlik Hareketi’nde buluşarak tabandan gelen güçle mücadele kararı aldı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği- TÜRSAB’ın kriz döneminde kendilerine sahip çıkmadığını belirten seyahat acentelerinin toplantısında geçen genel kurulun muhalefeti de “tek çatı” altında bir araya gelerek güç birliği oluşturdu.

“YÖNETİMDE DEĞİŞİM ŞART”

Başkanı olmayan ve geçen süre içinden kendi liderlerini çıkarması hedeflenen birlik hareketinin toplantısına katılan acenteler “Birlikten güç doğar, tabanda birleşelim” sloganları ile yola çıktıklarını söylediler. TÜRSAB’a üye 6500 faal acenteden aldıkları güçle TÜRSAB’ı üyelerine hizmet eder hale getireceklerini belirten acenteler “Artık tek hedef var. TÜRSAB yönetiminde değişim şart” dedi.

HAKLARIN KORUNMASI İÇİN

Güçlü TÜRSAB Platformu Sözcüsü Hasan Erdem, “Turizm sektörümüzün dünya ölçeğinde hak ettiği noktalara gelmesine ve ülkemizin zengin turizm potansiyelinin daha iyi tanıtılması için gece gündüz çalışan turizm ve seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin, yani bizlerin haklarının korunması için yola çıktık” dedi. Türkiye’nin turizmde yaşanan krizlerden dolayı dünya ölçeğinde henüz istenilen noktaya gelemediğine işaret eden Hasan Erdem, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“TABANDA BİRLİK HAREKETİYİZ”

“Turizm seyahat acentelerimizi temsil eden birliğimizin de yanlış yönetiminden dolayı sektörümüz ciddi yaralar almaya başlamıştır. Güçlü TÜRSAB oluşumu olarak sektörümüzün sesini duyurmak ve çareler aramak amacıyla oluşumumuzu başlattık. Çünki, baktık ki bize hizmet etmesi için göreve getirdiğimiz, bizim sesimizi duyurması için destek verdiğimiz meslektaşlarımız ne yazıktır ki davalarını unutarak kişisel egolarına yenik düşmüşlerdir. Bizler, geçmişte yapılan hataları yapmamak, kişisel egoları tatmin etmek için yola çıkmadık. Güçlü TÜRSAB olarak, tabanda birleşmenin mutlaka gerektiğine inanıyoruz. Tabanda birlik ve beraberlik ile genel merkeze yön vereceğiz.

“TURİZM SEKTÖRÜ KRİZDE”

Türkiye olarak, sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı saran terör belasıyla mücadele ediyoruz. Yaşadığımız coğrafyadaki kargaşa ve kaos ülkemizi derinden etkiliyor. Elbette, bu kaostan en fazla turizm sektörümüz etkileniyor. Son yıllarda giderek kötüleşen sektörümüz yaşanan bu terör belası yüzünden daha da dibe doğru gidiyor. Başta Ege bölgesi ve Antalya olmak üzere pek çok turizm bölgesinde sadece otellerimiz değil, turizm seyahat acentelerimiz de kepenk kapatmıştır. Küresel terör krizinin en üst seviyede yaşandığı bir durumda, ne yazık ki bizlere normal şartlarda bile hizmet edemeyen birlik yönetimimizden bu krizi normale çevirmek adına girişimlerde bulunmasını beklemek abesle iştigaldir”

GÜÇLÜ TÜRSAB, GÜÇLÜ TÜRKİYE

“Güçlü TÜRSAB, muhalefet olmak için değil sektörümüzün sorularına çare olabilmek amacıyla gerektiğinde icraatın içinden olmak için yola çıktı. Çünkü turizm ve seyahat acenteleri olarak, işlerimizi hep kendi tırnaklarımızla mücadele ederek bugünkü noktalara getirdik. “Turizmde güçlü TÜRSAB, güçlü Türkiye” anlayışıyla çıktığımız bu yolda hep birlikte sektörümüzün kanayan sorunlarına çare olabiliriz. Türk turizminin içinde bulunduğu kaos ortamından çıkarmak da yine bizlere düşüyor. Hepimiz bölgemize ve yurtdışında getirdiğimiz turistlere sahip her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Hepimizin bildiği gibi turist güvenli ortamları sever”

YOĞUN KATILIM

Bursa toplantısına Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gelen yaklaşık 150 seyahat acentesi, Bursa’nın Turizm’den Sorumlu Vali Yardımcısı, Bursa Turizm Platformu Başkanı da katıldı. Toplantıda geçtiğimiz genel kurula “TÜRSAB Hepimizin” adıyla katılan yönetim kurulunun Antalya ekibinden Nezih Hacialioğlu, Mehmet Gem, Trabzon’dan Fatoş Şolt, İzmir’den Hüseyin Doğan kökçü, Kapadokya’dan Cevdet Eroğlu gibi isimler ile bazı illerin temsilcileri yer aldı. “TÜRSAB Yeniden” ekibinden ise Ardasa Turizm’in sihibi Uğur Hacıalioğlu ile Glory Turizm’in sahibi Selma Yılmaz katıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑