TURİZM

Turizmde şehir otelciliği dönemi

Sağladığı kariyer fırsatları ile adından söz ettiren ve yeni nesil otelcilik olarak adlandırılan şehir otelciliğindeki gelişim göz dolduruyor. Sektör temsilcileri alandaki yatırımların artacağı inancında

4 Şubat 2013 Saat: 11:28
Turizmde şehir otelciliği dönemi
Turizmde şehir otelciliği dönemi
1990’lı yıllardan itibaren turizm bölgelerinde yatırımların gittikçe kent merkezlerine kaydığı görüldü. Ülkemizde büyük şehirlerin tamamına yakınında bu durum söz konusu. Şehir otelciliğindeki bu inanılmaz gelişim ve yatırımlar aynı zamanda sağladığı istihdam olanaklarıyla da ilgi çekiyor.
TRANSFERLER ARTACAK
Turizm okullarındaki nitelik ve nicelik olarak yükselen trend, sektörün gelişimiyle paralel olarak ilerliyor. Kariyer olanakları olarak önemli fırsatlar sunan sektöre giren donanımlı gençlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Uzmanlara göre önümüzdeki dönemlerde şehir otellerinin ve yatak kapasitelerinin artmasıyla çalışanların maaşlarının ve otellerdeki hizmet kalitesinin daha da artacağı öngörülüyor. Artan tesis sayısı rekabeti de beraberinde getirecek. Bu da otel yöneticilerinin tesisler arası transferlerini artıracak gibi gözüküyor.
Bu gelişmeye paralel olarak otel işletmeciliğinde de birtakım gelişmelerin söz konusu olacağı öngörülüyor. Konaklama tesisleri kurumsallaşmak ve profesyonelleşmek zorunda kalacak ve artık hizmet kalitesini yükseltmeyen, kurumsallaşmayan, nitelikli eleman çalıştırmayan işletmeler zaman içinde yok olacak.
MALİYET DÜŞÜK
Son 10 yılda turizm sektörü açısından son derece sevindirici olan bu gelişmelere hizmet kalitesi açısından bakarsak önemli bir ivmenin de bu durumda yaşandığını görebiliriz. Şehir otelciliğinin birçok faydası da bulunuyor. Bunlardan en önemlisini tesisin 12 ay açık kalması nedeniyle personel devir hızı oranının düşük olması olarak sıralanabiliyor.
Şehir otelciliğinde pazarın çok geniş olması da bir diğer avantaj. Kapı misafirleri, şirket misafirleri, kongre ve fuar organizasyonları, düğün ve yemekli toplantı organizasyonları, münferit misafirler, Anadolu turu yapan seyahat şirketlerinin misafirleri, eğer tesis termal tesis ise termal tesislerden yararlanmak isteyen misafirler gibi büyük şehirlerde konaklayan misafirler bunlardan bazıları.
12 AYLIK KATMA DEĞER
Şehir içi otelciliği ile 12 aylık katma değer yaratılıp ülke ekonominse katkı sağlıyor. Yeni yapılan turizm yatırımları ile kentlerin ve ülkemizin çehresinin değişmekte olduğunu ve bu değişimin süreceğini görüyoruz. Yeni nesil otelcilikte açık açık söyleyebiliriz ki şehir otelleri başrolü oynayacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑