TURİZM

Turizmde yüzler gülüyor.

Yarıyıl tatili ile birlikte özellikle kış turizmi yapılan bölgelerde oteller doldu. Günübirlik ziyaretçilerle birlikte kayak tesislerinde yer kalmadı, sektör nefes aldı.

5 Şubat 2017 Saat: 14:03
Turizmde yüzler gülüyor.
Turizmde yüzler gülüyor.

Yurtdışı rezervasyonların azalmasıyla zor bir dönemden geçen turizm sektörüne yarıyıl tatili ilaç gibi geldi. Özellikle dağ turizmi tesisleri ve termal tesislerde doluluk oranları yüzde 90'ların üzerine çıktı. Günü birlik ziyaretçiler de eklenince tesisler doldu taştı. Fiyatların yüksek olmasına rağmen vatandaşlar imkanlarını zorlayarak tatile çıktı. Uludağ, Kartepe, Kartalkaya, Sarıkamış, Palandöken ve Erciyes gibi dağ tesislerinin yanında Afyon, Yalova ve Bursa gibi termal turizminin merkezlerinde de yoğunluklar yaşandı. Bunun yanında Antalya, Muğla gibi sıcak sahil bölgelerine de ilgi fazla oldu. Tatil hareketinden sadece turizmciler değil, ulaşım sektörü de yararlandı.

'KOMŞUNU AL GEL'E DESTEK
TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Komşunu Al Gel Kampanyası"na ilişkin, "Kampanyanın ciddi bir biçimde takip edilmesi ve olumsuz algının kırılması halinde Avrupa pazarında bir hareketlenme sağlanabilirse ilk etaptaki 8 milyon turist artışı hedefine ulaşılabilir." dedi..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑