GÜNCEL

Türk pilotlardan yeni görüntü

Lübnan'da yaklaşık 1.5 ay önce kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın yeni görüntüleri yayınlandı

15 Ekim 2013 Saat: 17:28
Türk pilotlardan yeni görüntü
Türk pilotlardan yeni görüntü

Lübnan'da yaklaşık 1.5 ay önce kaçırılan Thy pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın yeni görüntüleri yayınlandı. Lübnan televizyonu LBC'de yayınlanan görüntülerin dün çekildiği belirtildi.

İNGİLİZCE KONUŞTULAR

Yayınlanan 32 saniyelik videoda İngilizce konuşan Türk pilotlar, ailelerini çok özlediklerini belirtirken; sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

KUR'AN'DAN AYET OKUDU

Pilotlardan Akpınar, "Bayrama sadece bir gün kaldı. Evde olmak istiyorum ve iyiyim" derken; Ağca, "Sağlığım yerinde ve güvendeyim. Ailemi, çocuklarımı ve ülkemi özledim" ifadesini kullandı. Ağca daha sonra ise Kur'an'dan bir ayet okudu.

9 AĞUSTOS'TA KAÇIRILDILAR

Akpınar ve Ağca Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 9 Ağustos'ta silahlı kişilerce kaçırılmıştı. Pilotlar en son 29 Ağustos'ta yine LBC televizyonunda görülmüştü.

DAVUTOĞLU LÜBNAN  BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile kaçırılan 2 Türk pilotu hakkında görüşme yaptığını söyledi. Davutoğlu, "Kardeşlerimizin bir an önce evlerine dönmeleri için ellerinden geleni yapma sözü verdiler. Bu bayramı aileleriyle birlikte geçirmeleri için yoğun bir gayret gösterdik son günlerde. Ama şu an mümkün olmasa da en kısa sürede ailelerine kavuşmasını diliyorum" dedi.

"BÜYÜK BİR ÇABA VE GAYRET İÇİNDEYİZ"

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Lübnan'da 2 pilotumuz bu bayramı ailelerinden uzak geçiriyorlar. Lübnan'da kaçırılan bu pilotlarımızın her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Dün ben Lübnan Başbakanı sayın Necip Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile tekrar bu konuyu ele aldım. Neredeyse mutat haftalık bir şekilde onlarla görüşüyoruz. Ayrıca büyük bir caba ve gayret içindeyiz. Onlarda bize kardeşlerimizin bir an önce evlerine dönmeleri için ellerinden geleni yapma sözü verdiler. Bu bayramı aileleriyle birlikte geçirmeleri için yoğun bir gayret gösterdik son günlerde. Ama şu an mümkün olmasa da en kısa sürede ailelerine kavuşmasını diliyorum. Dün pilotların aileleriyle de görüşmüştüm. Onları, ailelerinin yanına getirmek için gayret gösteriyoruz."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑