MEDYA

Türk televizyon tarihinde bir ilk! Erdoğan canlı yayında seferberlik başlattı.

atv'de Müge Anlı'nın uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü 'Okuma yazma bilmeyen kalmasın' seferberliğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan başlattı. atv canlı yayınına telekonferanla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ge

1 Şubat 2018 Saat: 11:24
Türk televizyon tarihinde bir ilk! Erdoğan canlı yayında seferberlik başlattı.
Türk televizyon tarihinde bir ilk! Erdoğan canlı yayında seferberlik başlattı.

Birçok sosyal sorumluluk projesi ile de adından sıkça söz ettiren, Müge Anlı ve ekibi okuma yazma bilmenin önemine vurgu yapmaya devam ediyor. Müge Anlı bu defa da canlı yayında okuma yazma seferberliği başlatmıştı. Hafta içi her gün atv'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Anlı ve ekibi yıllardır faili meçhul cinayetleri aydınlatıyor ve kayıpları buluyor.

TOPLUMUN YARASI…
Yaptığı hemen hemen her programda okuma yazma bilmenin önemine vurgu yapan Müge Anlı 4 Ocak tarihinde yayınlanan programında okuma yazma seferliğini başlatmıştı. Her sabah yaptığı programlarda birçok hassas konuyu gündeme getirip çözüme kavuşmasına büyük katkıda bulunan Müge Anlı ülkenin yarası olan bir konuyu daha çözüme kavuşturmak için elini taşın altına koydu.

SEVİM GÜRÇAY BU PROJENİN SEMBOLÜ OLDU!
Sevim Gürçay bu projenin sembolü oldu! Annesi ölmeden önce çobanlık yapması için başka bir aileye evlatlık verilen Sevim Gürçay yaşadıkları ekran başındaki herkesi hüzünlendirmişti. Fakat okuma yazması olmadığı için ne bir akraba, ne de gerçek anne babasının adını soyadını dahi biliyordu. Müge Anlı, yıllarca bunun üzüntüsüyle yaşamak zorunda kalarak büyük acılar çektiğini dile getiren Sevim Gürçay'a, programa katıldığı her gün boyunca okuma yazma öğrenmesi gerektiği telkininde bulundu.

 

OKUMA YAZMA ÖĞRENME SÖZÜ VERMİŞTİ
Sevim Gürçay'da Müge Anlı'nın yardımları karşılığında okuma yazma öğrenme sözü vermişti. Programı takip eden Kocaeli Dilovası Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Avşar canlı yayına bağlanarak Gürçay'ın bulunduğu yere eğitim öğretim hizmeti götürerek yerde okuma yazma öğretilebileceğinin sözünü vermişti. Ayrıca Dilovası'nda yaşayan bütün vatandaşlara çağrıda bulunan Avşar, okuma yazma öğrenmek isteyip gitme imkânı olamayan herkes için bulundukları yere hizmet götürdüklerini belirtmişti.

CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI
Müge Anlı programında Cumhurbaşkanımıza projeyi sunacağını dile getirmişti. Müge Anlı programında şunları söylemişti: Cumhurbaşkanımızın bu konuya verdiği önemi biliyorum. Benim amacım sizin bütün fikirlerinizi bir proje haline getirip Sayın Cumhurbaşkanımıza bu projeyi sunmak.'

CANLI YAYINDA TARİHİ ÇAĞRI
Projede son çalışmaların tamamlanmasının ardından atv'de Müge Anlı'nın programına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, okuma yazma seferberliğini başlattı. Eşi Emnine Erdoğan ile birlikte atv canlı yayınına telekonferans ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, okuma yazma bilmenin önemine vurgu yaparak, bu konuda gerekli bütün talimatların verildiğini belirtti..

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑