GÜNCEL

Türkan'ın tabutunu kadınlar taşıdı

Adana'da bir erkek tarafından şiddete uğrayıp komaya giren ve dün akşam saatlerinde 8 günlük hayat mücadelesini kaybeden 26 yaşındaki Türkan Sarıkaya'nın cenazesi bugün toprağa verildi.

16 Şubat 2016 Saat: 16:19
Türkan'ın tabutunu kadınlar taşıdı
Türkan'ın tabutunu kadınlar taşıdı

 8 Şubat Pazartesi günü Türkan Sarıkaya, yaklaşık 5 yıldır kendisine ilgi duyan Bünyamin Fikirdeşen tarafından dövüldü. Bünyamin Fikirdeşen, kardeşi Utku Fikirdeşen ve arkadaşları Ali Can Önder genç kadınıbaygın halde kuzeni 22 yaşındaki S.G.nin evine bıraktı. Türkan Sarıkaya, ailesince Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen genç kız, özel bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Türkan Sarıkaya, 8 gün süren hayat mücadelesini kaybetti. Sarıkaya'nın cesedine cumhuriyet savcısının talimatıyla Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı.

Genç kızın ölüm haberini alınca yurtdışından gelen babası Haydar Sarıkaya ile yakınları Adli Tıp önünde otopsiyi bekledi. Baba Sarıkaya, buradaki açıklamasında, hükümetten, Cumhurbaşkanı'ndan bu işin peşini bırakmamalarını istedi. Sarıkaya, herkesin çocuğu ve vicdanı olduğunu hatırlatarak, “Vicdanı olan herkes beni duysun. 28 sene ben emek verdim, kim verecek benim kızımı. Ben kızımı istiyorum. Herkesten adalet bekliyorum.” dedi.

“BU OLAYLAR SON BULSUN”

Herkesten ilgi ve destek beklediğini anlatan gözü yaşlı baba, “Sapığın biri çıkacak benim kızımın canını alacak. Böyle bir şey var mı, benim yüreğim yanıyor” diye konuştu. 

“EVİNE ATEŞ DÜŞSÜN”

Genç kızın cenazesi yakınlarınca Adli Tıp Kurumu'ndan alınıp annesi Birgül Uğurçalar'ın Çukurova ilçesi Huzurevleri mahallesi İsmet Atlı Bulvarı üzerindeki evine getirildi.  Anne burada kızının cenaze aracına konulmuş fotoğrafını öperek sinir krizi geçirdi. Birgül Uğur Çalar'ın oğlu Murat da bu sırada fenalaştı. Anne- oğulu yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Anne, mezarlığa gelerek kendisine başsağlığı dileyen Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ile Başsavcı Ali Yeldan'a da bu olayın örtbas edilmemesi ricasında bulundu.

Türkan Sarıkaya'nın üzerine duvak atılan tabutu, kadınlarca bir süre omuzlarda taşındı. Sarıkaya, kılınan cenaze namazının ardından merkez Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada, Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince, yaşanan şiddet olayından dolayı gözaltına alınan Bünyamin Fikirdeşen, kardeşi Utku Fikirdeşen ile arkadaşları Ali Can Önder, geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Üç erkek cinayetten yargılanacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑