DÜNYA

Türkçe, Gürcistan’da seçmeli ders oldu, sırada Mısır var

Gürcistan Milli Eğitim Bakanlığı, önemli bir adım atarak Türkçeyi okul müfredatına dahil etti. Geçtiğimiz dönem, Türkçe öğrenmek isteyen öğrencilerin talebini yerine getirmek üzere bazı okullarda müfredata Türkçe derslerini koyan

10 Ekim 2012 Saat: 01:44
Türkçe, Gürcistan’da seçmeli ders oldu, sırada Mısır var
Türkçe, Gürcistan’da seçmeli ders oldu, sırada Mısır var

Talebi değerlendiren Yunus Emre Enstitüsü, bölgede incelemelerde bulundu. Türkçe Program Taslağı’nın müfredat ile uyumlu hale getirilmesi konusunda mutabakat imzalandı. Enstitü, Mısır ve Ürdün gibi ülkelerde de Türkçenin seçmeli ders olması için çalışmalar yürütüyor.

Gürcistan’da Türkçenin seçmeli ders olması için harekete geçen Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe Eğitim ve Öğretim Merkezi Müdürü Erol Barın ile Strateji Müdür Yardımcısı Cihan Özdemir’i bölgeye gönderdi. Heyet, Gürcistan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İrina Kurtadze ile görüştü. Kurtadze, ziyarette, “Okullarımızda Türkçeye yoğun bir talep söz konusu. Ancak yerli Türkologlar tarafından hazırlanan Türkçe ders programı ihtiyacı karşılamıyor.” açıklamasında bulundu. Bölgede ayrıca Türkçe eğitim vermek isteyen okullar ziyaret edildi. Gürcistanlı yetkililerle ‘Türkçe Müfredat Programı Taslağı’nı inceleyen heyet, çalışmanın enstitünün Türkçe Eğitim ve Öğretim Merkezi tarafından hazırlanan müfredat programı ile uyumlu hale getirilmesi konusunda mutabakata vardı. Benzer talep, geçen yıl Bosna Hersek’ten gelmişti. Bosna Hersek’te şu an 6 bine yakın insan Türkçe öğreniyor. Türk dilini, kültürünü, tarihini ve edebiyatını daha iyi tanıtmak ve öğretilmesini sağlamak amacıyla dünyanın pek çok bölgesinde bulunan 26 merkezi aracılığı ile hizmet veren Yunus Emre Enstitüsü, 28 ülkeden 36 üniversite ile işbirliği protokolü imzaladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑