SİYASET

Türkiye tarihinde bir ilk! Rus kadın belediye başkan adayı oldu

Yaklaşık 8 yıldır Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan ve 1 yıldır Türk vatandaşı olan Rus asıllı Anastasia Petrova Çetinkaya, Alanya'dan bağımsız belediye başkanı adayı oldu.

10 Ocak 2019 Saat: 11:39
Türkiye tarihinde bir ilk! Rus kadın belediye başkan adayı oldu
Türkiye tarihinde bir ilk! Rus kadın belediye başkan adayı oldu
Türkiye tarihinde bir ilk! Rus kadın belediye başkan adayı oldu

Alanya’da yaşayan ve Ayhan Çetinkaya ile evli olan Rus uyruklu Anastasia Petrova Çetinkaya, 'Değişim Sende' sloganıyla Alanya Bağımsız Belediye Başkanı adaylığını açıkladı. Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde adaylığı açıklayan Anastasia Petrova, 2010 yılında Alanya’ya geldiğini söyledi. İş ve Proje Geliştirme Uzmanı Petrova Çetinkaya, "Alanya mükemmel bir şehir ve inanılmaz potansiyeli var. Türkiye bana çok şey verdi, şimdi geri ödeme ve hizmet etme zamanı. Alanya’yı büyük bir turizm merkezi ve iyileştirmek yapmak zorundayız. Alanya’da birkaç problem olduğunu düşünüyorum. Onları çözüme kavuşturmamız lazım. Bu yüzden başkan adayı oldum. Alanya’da yaşayan herkes için bu şehri daha iyi yaşanılır şekle getirmek zorundayız" dedi.

Bir gazetecinin ‘yabancı olmanın zorluklar getirebileceğini düşünüyor musunuz?’ sorusuna yanıt veren Çetinkaya, zor olacağını düşünmediğini belirtti. Çetinkaya, "Başkan adaylığımı Türk vatandaşı olarak yapıyorum. Benim tecrübem, sağlam bir ekibim ve vizyonum var. Bu yüzden bizim risk avantajımız yok. Alanya için çalışıyoruz ve Alanya için çalışacağız" diye konuştu.

"Bugünden sonra projelerimizi açıklamaya başlayacağız"

Projelerinde de bahseden Çetinkaya şunları söyledi:

"Bizim programımızda 3 ana nokta var. İyileştirme, verimlilik ve puanlama şeklinde. En kısa zamanda bizim sosyal medya hesaplarımızda biz projelerimizle ilgili açıklama yapmaya başlayacağız. Bizim en az 40’tan fazla projelerimiz var. Seçime katılmak yeni bir fikir değil. Yaklaşık 3 senedir şehirde olmayan projeleri ve hizmetleri hazırlıyoruz. Bugünden sonra projelerimizi açıklamaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑