GÜNCEL

Türkiye yanıyor

Bugün Türkiye'nin dört bir yanından yangın haberleri geldi... ODTÜ'den Manavgat'a, Gelibolu'dan İzmir'e pek çok yerde yangın vardı. Peki neden? Nem oranı yüzde 20'ye düştü, orman yangınlarında en hassas döne

26 Temmuz 2013 Saat: 19:46
Türkiye yanıyor
Türkiye yanıyor
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, nem oranının yüzde 20'ye düşmesiyle birlikte orman yangınlarında en hassas döneme girildiğini söyledi. Olası bir yangına karşı 24 saat teyakkuz halinde olduklarını ifade eden Yalçın, "Şu anda rüzgarın ortalama hızı saatte 50 km'ye kadar çıkıyor. Ayrıca nem oranı çok düşük. Normal zamanlarda yüzde 40'ın altına düşmeyen nem oranı yüzde 20'ye kadar düştü. Kuru hava yangın için çok riskli." dedi.

BU TARİHLER RİSKLİ

Yalçın, yangın için 1 Mayıs-30 Kasım tarihlerinin riskli olduğunu belirterek, "Ancak mayıs ve kasım ayları daha az kritiktir. Ancak çarşamba gününden itibaren çok hassas bir döneme girdik. Sezonun en hassas günlerini yaşıyoruz. Hem rüzgar var hem de nem oranı çok düşük. Nem oranı yüzde 20'ye kadar düştü. Normal zamanlarda bu oran yüzde 40'ın altına düşmüyor. Bu nedenle kuru hava yangın çıktığı zaman çok çabuk yayılıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

VATANDAŞLARA UYARI

Bu hassas dönemde tüm personelle birlikte teyakkuz halinde olduklarını vurgulayan Balıkesir Orman Bölge Müdürü, bu dönemde vatandaşlara da dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Vatandaşların ormanlık alanlarda ateş yakmamasını isteyen Yalçın, "Ormanlık alanlarda piknik için ayrılan bölgelerin haricinde kesinlikle ateş yakılmamalı. Piknik yerlerinde yakılan ateşin de iş bittikten sonra mutlaka söndürülmesi gerekiyor. En önemlisi de seyir halindeki araçlardan yola atılan sigara izmaritleri. Bu izmaritler yol kenarındaki kuru otları çok çabuk tutuşturuyor. Bizim için çok riskli. Yangını gören vatandaşlarımızın hemen Alo 177'yi arayıp ihbar etmesini istiyoruz." hatırlatmasında bulundu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑