SAĞLIK

Türkiye’ye örnek uygulama

​Kocaeli Kamu hastanelerinde çalışan sağlığında Türkiye’ye örnek uygulama

16 Mayıs 2016 Saat: 14:25
Türkiye’ye örnek uygulama
Türkiye’ye örnek uygulama

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinde iş sağlığı ve güvenliği odaklı çalışma ortamı sağlamak amacıyla; İş Güvenliği Birimi Koordinatörlüğünde “kimyasal, gürültü, kişisel gürültü ölçümü, aydınlatma, toz, termal konfor” ortam ölçümleri yapıldı.

AMAÇ, KALİTE STANDARTLARINI ARTTIRMAK

6331 Sayılı İş sağlığı ve İş Güvenliği Kanun Yükümlülüğü ve uygunluğu göz önünde bulundurularak belirlenen ölçüm alanlarında yapılan değerlendirmeler ile sağlık tesislerinde daha sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı yaratmak, çalışma alanlarını uygun hale getirmek ve böylece verilen sağlık hizmetlerinin kalite standartlarının yükseltmek amacıyla yapılan ölçümler 4 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında tamamlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney İş Sağlığı Güvenliği Kanunu’nun kamu kurumlarını da kapsamasından sonra, iş sağlığı güvenliği uygulamalarına yönelik yapılan çalışmalara daha da önem verdiklerini ve ortam ölçümlerinin de bu uygulamalarda önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’DE İLK OLDUK

Ergüney, “ İlimizdeki sağlık tesislerinde ortam ölçümü uygulaması ile Türkiye’de Kamu Hastanelerinde bir ilki daha gerçekleştirdiklerini ve çalışanlarda güvenlik kültürünün oluşması için bu çalışmaların devam edeceğini belirterek “İşyeri ortamının tüm çalışanlar için güvenli ve uygun olmasını  sağlamak adına yaptığımız ortam ölçümleri ile çalışan sağlığını önemsiyoruz. Yapılan ölçümler neticesinde sunulan rapor ile sağlık tesislerimizde riskli birimler ve faktörler belirlenecek. Düzeltici faaliyet olarak ne gerekiyorsa sağlayacağız” dedi.​

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑