GÜNCEL

Türkiye'den Rusya'ya Kırım tepkisi: Tanımıyoruz!

Dışişleri Bakanlığı, Kırım'ın yasadışı ilhakının beşinci yıldönümüne ilişkin açıklama yayımladı.

16 Mart 2019 Saat: 11:02
Türkiyeden Rusyaya Kırım tepkisi: Tanımıyoruz!
Türkiye'den Rusya'ya Kırım tepkisi: Tanımıyoruz!

Rusya'nın Kırım'ı ilhakının beşinci yıldönümünde açıklama yayımlayan Dışişleri Bakanlığı, "Fiili durumu tanımadığımızı yineliyor ve Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiğimiz desteği teyit ediyoruz" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Kırım'ın yasadışı ilhakının beşinci yıldönümü hakkında yayımladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti, beş yıl önce bugün (16 Mart) düzenlenen gayrimeşru bir referanduma dayanarak, Rusya Federasyonu tarafından uluslararası hukuka aykırı şekilde ilhak edilmiştir.

Bu vesileyle, bu eylem neticesinde meydana gelen fiili durumu tanımadığımızı yineliyor ve Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiğimiz desteği teyit ediyoruz.

Kırım’ın yerli halkı olan Kırım Tatar Türklerinin durumu bizim için öncelikli yerini korumaya devam etmektedir. Türkiye, Kırım Tatarlarını tarihi vatanları Kırım’da, kendi kimliklerini muhafaza ederek, güven ve huzur içinde yaşamalarını teminen desteklemeyi sürdürecektir."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑